Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

τελευταία προβολή αυτής της σεζόν από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 6 Μαρτίου την ταινία "Toni Erdmann". Οι προβολές θα γίνουν στις 19.00 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
Σκηνοθεσία: Μάρεν Άντε
Παίζουν: Πέτερ Σιμόνιτσεκ, Σάντρα Χίλερ, Μίκαελ Γουίντενμπορν

Ο Γουίνφριντ Κουράντι είναι ένας διαζευγμένος δάσκαλος πιάνου, που ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Γερμανίας. Στα πρόθυρα της τρίτης ηλικίας ζει με τον γηραιό σκύλο του, ενώ φροντίζει την ακόμα πιο γηραιά μητέρα του. Βασικό χαρακτηριστικό του ότι του αρέσει να κάνει πλάκες, να υποδύεται ρόλους και να αλλάζει ταυτότητα. Όταν μετά από πολύμηνη απουσία η πετυχημένη επαγγελματικά κόρη του, Ινές, κάνει μια επίσκεψη-αστραπή στη γενέθλια πόλη της, ο πατέρας της καταβαίνει πως παρά την επιτυχία της, η κόρη του δεν είναι ευτυχισμένη.

Όταν ο σκύλος του εγκαταλείπει τα εγκόσμια, ο Γουίνφριντ αποφασίζει να κάνει επίσκεψη έκπληξη στην κόρη του στο Βουκουρέστι με απώτερο σκοπό να έρθουν πιο κοντά. Η Ινές δουλεύει ως μεγαλοστέλεχος εταιρείας που κάνει ανάλυση κινδύνου για μια πολυεθνική, η οποία συνεργάζεται με πετρελαϊκές εταιρείες στη Ρουμανία. Δεν διαθέτει χρόνο για τα τερτίπια του πατέρα της, οπότε αρχικά οι δύο τους δεν τα πάνε καθόλου καλά. Προκειμένου να ξανακερδίσει την κόρη του και να την κάνει χαρούμενη, ο Γουίνφριντ αποφασίζει να μεταμορφωθεί στον Τόνι Ερντμαν, έναν περίεργο τύπο με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

Τρυφερή, πρωτότυπη και ξεκαρδιστικά αστεία ιστορία διπλής «ενηλικίωσης», με εύστοχες ψυχαναλυτικές και κοινωνικές παρατηρήσεις. Γεμάτη σουρεαλιστικές στιγμές, αποτελεί μια σκληρή κριτική του σύγχρονου μοντέλου εργασίας και έναν στοχασμό πάνω στο νόημα της ζωής. Η ταινία κέρδισε το βραβείο της ένωσης κριτικών κινηματογράφου (Fipresci) στο φεστιβάλ Καννών και είναι μια από τις πέντε υποψήφιες για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: