Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Κολυμβητήριο ανοικτό σε όλους τους δημότες, σε όλες τις ηλικίες

Στην τελική ευθεία οι εκτεταμένες παρεμβάσεις ανακατασκευής και εξωραϊσμού των εγκαταστάσεων
Άρτιες συνθήκες άθλησης και απρόσκοπτης λειτουργίας του χώρου με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αθλούμενων όλων των ηλικιών εξασφαλίζουν οι εκτεταμένες παρεμβάσεις ανακατασκευής, εξωραϊσμού και μεγάλης κλίμακας συντήρησης των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Διαχρονική προτεραιότητά μας αποτελεί η επένδυση στον Αθλητισμό. Ενισχύουμε τόσο το μαζικό, όσο και τον σωματειακό αθλητισμό και προσφέρουμε περισσότερες επιλογές άθλησης σε όλες τις ηλικίες. Ειδικά σε ό, τι αφορά τα άτομα με αναπηρίες υπάρχει μέριμνα, προγραμματισμός και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να τα οδηγήσουμε στο δρόμο του αθλητισμού και της εξωστρέφειας».

Η ταυτότητα των εργασιών

Ειδικότερα, οι εργασίες συνεργείων του Δήμου Κατερίνης και του Ο.Π.Π.Α.Π., οι οποίες οδεύουν στην τελική ευθεία, μετά τον καθαρισμό στις δύο πισίνες, την τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στα αποδυτήρια, την στεγανοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, των πλακιδίων, τις παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης, τους ελαιοχρωματισμούς εστιάζονται στην κατασκευή αποδυτηρίων ενηλίκων και ΑμΕΑ.

Επιπλέον, είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις αντικατάστασης και ενίσχυσης φωτισμού, αντικατάστασης των βατήρων, ενώ τοποθετήθηκαν ράμπες προσβασιμότητας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τα ΑμΕΑ, εγκαταστάθηκαν: πρωτοποριακός
μηχανισμός για την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ, σύστημα αυτόματης χλωρίωσης και ελέγχου παραμέτρων των δύο κολυμβητικών δεξαμενών, με δυνατότητα διαρκούς παρακολούθησης από οποιοδήποτε σημείο (σύστημα τηλεματικού ελέγχου), της ποιότητας του νερού, της θερμοκρασίας κ.λ.π. και για τις δύο πισίνες. Στη μεγάλη πισίνα έγινε ριζική συντήρηση των υδραυλικών συστημάτων, για την αρτιότερη λειτουργία της, ενώ γενικότερα καθαρισμός εις βάθος – απολύμανση υλοποιήθηκε σε όλους τους χώρους, με έμφαση στα αποδυτήρια, ντουζ, WC κ.λ.π.

Τέλος, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, & Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης: «Προχωρήσαμε σε πρώτη φάση σε μία δυναμική και εκτεταμένη παρέμβαση και αντιμετωπίσαμε τις φυσιολογικές φθορές που έχει υποστεί ένα από τα πρώτα, από τα παλαιότερα Κολυμβητήρια της χώρας. Παράλληλα, εκσυγχρονίσαμε τις υποδομές του και σχεδιάζουμε την εφαρμογή προγραμμάτων άθλησης, υδατοθεραπείας, κινησιοθεραπείας κ.α. Ήδη στη μικρή πισίνα που λειτουργεί τα παιδιά των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης αυξήθηκαν φέτος από τα 700 στα 850, ενώ πολύ σύντομα, ο χώρος ανανεωμένος και πλήρως εξοπλισμένος θα είναι στη διάθεση όλων των δημοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: