Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ποινική Δίωξη στο Σώρρα μετά από συνέντευξη στο Rizopoulos Post

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε την πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής σχετικά με τη δημοσίευση στο Rizopoulos Post δηλώσεών που αφορούσαν στους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα, ο Αρτέμης Σώρρας αναμένεται να δικαστεί για το πλημμέλημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο που αφορά παραβίαση διατάξεων του άρθρου 1 του ν.927/79(αντιρατσιστικός νόμος).

Οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να αφορούν:

*Συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ. Σε αυτήν μεταξύ άλλων είχε πει ότι <είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα.>

*Η δεύτερη πράξη αφορά ανάρτηση στο facebook, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου2016 στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί <τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας.>

Για την υπόθεση αυτή ο Α.Σωρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο κύκλος των ερευνών:

Σε πλήρη εξέλιξη όμως βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες με κεντρικό πρόσωπο τον Α. Σώρρα. Ετσι η Εισαγγελία Πρωτοδικών διερευνά τις καταγγελίες πως πίσω από τον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» κρύβεται μια «εγκληματική οργάνωση». Η μήνυση σε βάρος του Αρτ. Σώρρα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Τη μήνυση κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητεί να διωχθούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τη βασιμότητα όσων καταγγέλονται στην επίμαχη μήνυση θα ερευνήσει η αρμόδια εισαγγελέας η οποία ήδη ασχολείται με την υπόθεση Σώρρα που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ομόλογα ύψους 600 δις δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος, υποστηρίζει ότι το χρεόγραφο του Σώρρα είναι «πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία» και κατηγορεί τον κ. Σώρρα και τον συνεργάτη του ότι έχουν διαπράξει πέντε αδικήματα, τα οποία αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: