Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

«Xαστούκι» σε Τόσκα η ανάκληση της μετάθεσης του Σφακιανάκη

Στην ανάκληση της μετάθεσης του υποστρατήγου Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού προχώρησε η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των θυελλωδών αντιδράσεων που προκλήθηκαν για την καρατόμηση του υποστρατήγου από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε επείγον σήμα ότι η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται.
Από την εξέλιξη αυτή είναι βαρύτατα εκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, ο οποίος νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής όσο και αν ακούγεται εξωφρενικό απέδωσε στις… δημόσιες σχέσεις τις μεγάλες επιτυχίες του υποστρατήγου Σφακιανάκη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η αντίληψη του υπουργείου είναι να αξιοποιούνται στελέχη που έχουν πραγματικές δυνατότητες, αστυνομικές και όχι «εκείνοι που έχουν ικανότητες επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και κάνουν δημόσιες σχέσεις».

Πριν δυο μήνες πάντως ο Μανώλης Σφακιανάκης τιμήθηκε με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών «για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά με το έργο που επιτελεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της οποίας ηγείται, προσφέροντας πολύτιμη εργασία στην προστασία παιδιών από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και αποτρέποντας πράξεις αυτοχειρίας».

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Κυριαζίδης του απάντησε «να προσλάβετε στην Ελληνική Αστυνομία ανθρώπους από τα Εξάρχεια που γνωρίζουν το αντικείμενο για να φτιάξετε ένα κράτος όπως εσείς το εννοείτε».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε υπό την ιδιότητα του Συντονιστή Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας ο κ.Κυριαζίδης, κάνει λόγο για «κρίσεις-σφαγείο στην ελληνική αστυνομία» και προσθέτει: «Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και εξοστρακισμοί αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τους φόβους και την αγωνία που εδώ και καιρό εκφράστηκαν δημόσια από τη Νέα Δημοκρατία για το προδιαγεγραμμένο ανοσιούργημα στο οποίο επιδόθηκε τελικά η Κυβέρνηση. Παρακάμφθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας. Η κυβέρνηση “ξήλωσε”, παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς…
Αυτή η πρωτοφανής και προκλητική συμπεριφορά της Κυβέρνησης είναι απολύτως καταδικαστέα, από όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο κ. Σφακιανάκης βρισκόταν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα τελευταία 20 χρόνια και έχει συνδεθεί με την εξέλιξή της και τη δημιουργία της. Πλέον τοποθετήθηκε Προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου αλλά φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη.

Συνεργάτες του κ. Σφακιανάκη έκαναν λόγο για μια περίεργη μεθόδευση από μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματικών οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προβολή που είχε λόγο του πλούσιου έργου του ίδιου και της ομάδας του και θεωρούσαν ότι ο υποστράτηγος αποτελούσε μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον.

Για το θέμα κατέθεσαν κοινή ερώτηση ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών και τον Αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: