Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Το πρώτο εύκαμπτο smartphone!

Χωρίς να του λείπει κανένα από τα χαρακτηριστικά ενός συμβατικού smartphone το πρώτο εύκαμπτο κινητό είναι γεγονός και παρουσιάστηκε από Καναδούς ερευνητές σε παγκόσμιο φόρουμ για την αλληλεπίδραση ανθρώπων-υπολογιστών.
Συγκεκριμένα η σχολή Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κουίνς στο Κίνγκστον του Οντάριο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ροέλ Βερτεγκάαλ δημιούργησαν το εν λόγω κινητό, το οποίο και ονόμασαν Reflex…

Το νέο αυτό τηλέφωνο χαρακτηρίζεται από έντονη διαδραστικότητα. Καθώς αυτό αλληλεπιδρά με νέους τρόπους με τον χρήστη οι οποίοι φέρνουν το χρήστη “πιο κοντά” στην συσκευή. Εξελιγμένοι αισθητήρες πίσω από την οθόνη αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη. Μεταξύ άλλων, όταν ο χρήστης λυγίζει το τηλέφωνο προς τα δεξιά, οι σελίδες στην οθόνη του «ρολάρουν» προς τα αριστερά όπως όταν κανείς λυγίσει ένα βιβλίο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του:

Το τηλέφωνο έχει εν μέρει κατασκευασθεί από διάφορα μέρη άλλων εμπορικών συσκευών. Διαθέτει οθόνη αφής 720p OLED της LG και «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat.

Ο Βέρτεγκααλ εκτίμησε ότι τέτοια εύκαμπτα τηλέφωνα θα βρίσκονται μαζικά στα χέρια των καταναλωτών μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η ίδια καναδική ερευνητική ομάδα είχε παρουσιάσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, το PaperPhone, το πρώτο εύκαμπτο απλό κινητό τηλέφωνο, το PaperPad, το πρώτο εύκαμπτο iPad, καθώς και το TeleHuman, το πρώτο ψευδο-ολογραφικό σύστημα τηλεδιασκέψεων.
spinningsm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: