Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Γιατί οι τηλεφωνικοί αριθμοί θα εξαφανιστούν από το Facebook Messenger;

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook «γιορτάζει» την επιτυχία της αφού με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας, έφτασε να μετράει 800 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.
Αυτό θεωρείται επίσης μια τεράστια επιτυχία και για το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, αφού σε συνδυασμό με το Whatsapp (το οποίο αγόρασε το facebook για 19 δις δολάρια) που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι ξεπέρασε τους 900 εκ. χρήστες, αυτομάτως το κάνει ένα ισχυρό μέσο
Ο ιθύνων του Facebook Messenger, David Marcus, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η αύξηση των χρηστών σημαίνει ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί θα σταματήσουν να υπάρχουν σε λίγο καιρό. Και αυτό γιατί οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που έκανε κάποτε ένα κινητό τηλέφωνο. Δηλαδή φωνητικές κλήσεις, βιντεοκλήσεις κτλ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τον περασμένο χρόνο, στο Facebook Messenger προστέθηκαν περισσότερες ενέργειες, όπως οι βιντεοκλήσεις. Μάλιστα, τις πρώτες δύο ημέρες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο!

Φυσικά ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, δεν θα μπορούσε να μην δημοσιεύσει για την εφαρμογή εξηγώντας ότι κι εκείνος την χρησιμοποιεί για να κρατάει επαφή με την οικογένεια του και τους φίλους του, ενώ ακόμα και με την σύζυγο του επικοινωνεί μέσω αυτής. Δηλώνει επίσης περήφανος που συνεχώς βρίσκουν τρόπους για να ενώνουν τον κόσμο.
Δήμητρα Πραντάλου-techsocial.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: