Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Στο Νταβός η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση

Περισσότεροι από 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα βρίσκονται στο Νταβός για να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις επιπτώσεις της «τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης». Στο χειμερινό θέρετρο καταφθάνουν επίσης περίπου 2.500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και διαμορφωτές γνώμης για το 46ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Τετάρτη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα λάβουν μέρος αναμένεται ότι θα βρίσκονται ο Αργεντινός πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο Γερμανός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον Κλάους Σβαμπ, πρόεδρο και ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), ο όρος «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αναφέρεται στην συγχώνευση των τεχνολογιών», ειδικά στον ψηφιακό κόσμο, η οποία «έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά συστήματα».

«Ο στόχος της συνάντησής μας φέτος είναι να αποκτήσουμε ένα κοινό σύστημα αντίληψης» γι” αυτή την «βιομηχανική επανάσταση», ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα εν όψει της έναρξης των εργασιών του 46ου Φόρουμ του Νταβός.

Ο 77χρονος ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ έχει δηλώσει ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα οι συνέπειες που θα έχει σε ό,τι αφορά την ανεργία αυτή η «βιομηχανική επανάσταση», όπως επίσης και στη λεγόμενη μεσαία τάξη.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει αποσύρει την πρόσκληση την οποία είχε στείλει στη Βόρειο Κορέα μετά την ανακοίνωσή της ότι διεξήγαγε με «επιτυχία» την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, πυροδοτώντας κύμα σφοδρών επικρίσεων σε διεθνές επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική παρουσία, το WEF ανέφερε πως η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα είναι η μεγαλύτερη που έχει μεταβεί ποτέ στο Νταβός.

Πέραν του Τζο Μπάιντεν, θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο Άστον Κάρτερ (Άμυνας), η Σίλβια Μάθιους Μπέργουελ (Υγείας), ο Μάικλ Φρόμαν (Εμπορίου), ο Τζέικομπ Λου (Οικονομικών), η Πένι Πρίτσκερ (Εμπορίου), η Λορέτα Λιντς (Δικαιοσύνης), πολλοί κυβερνήτες, γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: