Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τι βλέπουν οι εταιρίες στοιχήματος για τις εκλογές του προέδρου της N.Δ.

Μόλις δύο ημέρες πρίν τις προεδρικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και οι εταιρίες στοιχημάτων έχουν πάρει φωτιά.
Οι τέσσερις μονομάχοι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την εκστρατία τους και πλέον αυτό που απομένει είναι να μάθουμε το νέο πρόεδρο και μελλοντικό πρωθυπουργό αν κάποια στιγμή η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν αμφίρροπη αναμέτρηση με μικρό προβάδισμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Πιο συγκεκριμμένα, η  τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκαλύπτει ένα πολύ ρευστό σκηνικό, καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, αλλά ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπερέχει στο σύνολο του πληθυσμού, καθώς και σε σειρά κρίσιμων ερωτήσεων όπως η δυνατότητά του να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι δημοσκόποι βλέπουν στην τέταρτη θέση τον Άδωνι Γεωργιάδη με πολύ μικρά ποσοστά και μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Βλέπουν όμως το ίδιο οι στοιχηματικές εταιρίες;

 1. Aποδόσεις εκλογών Stoiximan
eklogesNd1

2. Aποδόσεις εκλογών Goalbet

eklogesNd2

Kαι ο Stoiximan και η Goalbet βλέπουν ακριβώς τα ίδια:
  • Ντέρμπι μεταξύ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα. Για τη Goalbet ειδικά η διαφορά είναι ακόμα πιο μικρή.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρότι όλοι οι δημοσκόποι τον βλέπουν τρίτο, οι στοιχηματικές τον θεωρούν το απόλυτο αουτσάιντερ και του δίνουν τη μεγαλύτερη απόδοση.
  • Ο Stoiximan θεωρεί πιο πιθανή μια έκπληξη του Άδωνι Γεωργιάδη

Πόσο πιθανή είναι μια επικράτηση του A. Τζιτζικώστα ή του Α. Γεωργιάδη;

Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν αποδόσεις, δηλαδή απεικονίζουν πιθανότητες. Το ότι κάποιος έχει μια μικρή απόδοση (δηλαδή θεωρείται πιο πιθανός να βγει) δε σημαίνει οτι είναι σίγουρος για να βγει, απλά είναι πιο πιθανός. Στις βουλευτικές εκλογές το περιθώριο λάθους είναι σαφώς μικρότερο καθώς το εκλογικό σώμα είναι δεδομένο και οι δημοσκοπήσεις ως εκ τούτου αφαλέστερες. Παρόλα αυτά και οι στοιχηματικές εταιρίες κάνουν λάθος εκτιμήσεις. Δείτε στην παρακάτω εικόνα τι έδινε ο Stoiximan στις βουλευτικές εκλογές 2015.
στοιχιμαν εκλογες διαφορα Συριζα ΝΔ
Ο Stoiximan θεωρούσε πιθανή μια απόσταση περίπου 2,5 μονάδων, την ώρα που οι δημοσκόποι έδιναν ντέρμπι. (Δείτε ΕΔΩ τι έδιναν οι δημοσκόποι).
Στην πράξη όμως έπεσαν και οι δύο έξω καθώς η διαφορά ήταν σχεδόν 7 μονάδες και οι ΑΝΕΛ μπήκαν στη βουλή δημιουργούντας τη συγκυβέρνηση.
Σε κομματικές όμως εκλογές, όπου ο καθένας μπορεί να πάει να ψηφίσει καταβάλλοντας 3€, οι προβλέψεις είναι λίγο στον αέρα. Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται μια μεγάλη έκπληξη τόσο από την πλευρά του Ε. Μεϊμαράκη (άνοιγμα της διαφοράς) όσο και από τους Απ. Τζιτζικώστα και Α. Γεωργιάδη. Ειδικά δε για τον Α. Γεωργιαδη θα έχει και μια λογική βάση καθώς ο Άδωνις έχει δώσει μεγάλη βάση στην προσσέγγιση των δεξιών ψηφοφόρων και οραματίζεται μια φιλελεύθερη παράταξη η οποία δε θα αποτελεί την ιδεολογική ουρά της κεντροαριστεράς, κάτι που ενεργοποιεί τις χορδές του δεξιού ακροατηρίου.
Αν τώρα κάποιος πιστεύει στην απόλυτη έκπληξη τότε θα ανταμοιφθεί καλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρεται σε απόδοση 30.00, δηλαδή όποιος ποντάρει επάνω του 100€, θα κερδίσει 3.000€. Δεν το λες κι άσχημα!!!
froytakia777.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: