Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Το σκόρδο στο μικροσκόπιο

Το σκόρδο είναι μία από τις πιο καταπληκτικές τροφές όσον αφορά την υγεία μας.
Είναι πλούσιο σε ινουλίνη, ένα φυτικό πολυσακχαρίτη που ενισχύει την απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου, συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση των οστών, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην επούλωση του εντέρου.
Έχει επίσης καταπληκτικές ιδιότητες όσον αφορά την απώλεια βάρους.
Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, το σκόρδο είναι καλό για:

τη μείωση της αρτηριακής πίεσης
τη μείωση της χοληστερόλης, τόσο της ολικής και LDL («κακής» χοληστερόλης)
τη μείωση του οξειδωτικού στρες
τη μείωση του κινδύνου της στεφανιαίας νόσου
τη μείωση της «κολλητικότητας» των αιμοπεταλίων του αίματος, η οποία βοηθάει στην πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων καρδιαγγειακών κινδύνων
τη μείωση του κινδύνου αθηροσκληρωτικής πλάκας

Το σκόρδο είναι επίσης καλό για την καταπολέμηση των βακτηρίων.

Συμβουλές σχετικά με την αγορά και το μαγείρεμα του σκόρδου:

Το σκόρδο είναι ο βασιλιάς των λαχανικών: μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε συνταγή. Αν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε τη σκόνη σκόρδου, θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε να προσθέτετε στα φαγητά σας φρέσκο σκόρδο, διότι τα οφέλη του για την υγεία είναι αμέτρητα.

Κατά την αγορά φρέσκου ​​σκόρδου, αναζητήστε μέτριου μεγέθους λευκά που καλύπτονται σε ένα φυσικό, λευκό, χαρτώδες δέρμα. Το δέρμα καλύπτει πολλές μικρές σκελίδες σκόρδου, γι” αυτό θα πρέπει να αφαιρέσετε την φλούδα και να κρατήσετε μόνο το εσωτερικό.

Για να μαγειρέψετε το σκόρδο, έχουμε να σας κάνουμε μια γενική παρατήρηση: Ποτέ μην ροδίσετε το σκόρδο, αφήστε το να ζεσταθεί αρκετά για να πάρει γεύση. Μαγειρέψτε το σκόρδο προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά και η γεύση του θα σας ανταμείψει.
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: