Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΕΚΘΕΣΗ Ν ΣΠΑΝΟΥ

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 ολοκληρώθηκε η έκθεση ξυλογλυπτικής-χαρακτικής με χρώματα εμποτισμού που παρουσίασε για επτά ημέρες ο καλλιτέχνης Νίκος Σπανός στο πλαίσιο των ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2015.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στην Αστική Σχολή Κατερίνης και αποτελεί μέρος των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, της οποίας διοικητικό μέλος είναι και ο Νίκος Σπανός.

Την πολύ αξιόλογη έκθεση με την μοναδικότητα των έργων, επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός συντοπιτών μας και όχι μόνο, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις δημιουργίες του Νίκου Σπανού που συνδυάζει την τέχνη της γλυπτικής και χαρακτικής στο ξύλο με την χρωματική απεικόνιση.
Ο καλλιτέχνης ιδιαίτερα ενθουσιασμένος δήλωσε: «Η μεγάλη προσέλευση του κοινού πέρα από την ικανοποίηση και τη δικαίωση της προσπάθειάς μου, μου δίνει κουράγιο να συνεχίζω για νέες δημιουργίες. Μάλιστα και με συλλογικό τρόπο. Και αυτό γιατί επιθυμώ να παρουσιάσω με συναδέλφους ανάλογα έργα, δημιουργώντας παράλληλα μια παρακαταθήκη που θα αποτελεί τη βάση ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου που θα φιλοξενεί, πιθανώς με την αιγίδα της Ε.Π.Μ., τις καλλιτεχνικές ανησυχίες όλων μας. Ευχαριστώ την Εστία και όλους για τη στήριξη και αναγνώριση του έργου μου.»
Λίγο πριν σβήσουν τα φώτα, ο Νίκος Σπανός με φόντο τις δημιουργίες του, φωτογραφίζεται με την Δικηγόρο και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Μελίνα Παπαδοπούλου.
Σίγουρα το ωραιότερο φινάλε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: