Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Εκπομπή του ZDF «αδειάζει» τη γερμανική κυβέρνηση για χρέος και κατοχικές αποζημιώσεις

Την αποδόμηση των επιχειρημάτων της γερμανικής πλευράς κατά της Ελλάδας για τα χρέη και τις κατοχικές αποζημιώσεις, επιχείρησε η σατιρική εκπομπή «Die Anstalt» του ZDF, διαφημίζοντας όσο κανένα άλλο μέσο στην Ευρώπη τις ελληνικές διεκδικήσεις, σε ότι αφορά το τέλος της λιτότητας και των πολεμικών επανορθώσεων.
Πρόκειται για ένα 15λεπτο βίντεο, που ούτε η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εμπνευστεί αν επεδίωκε να δημιουργήσει μια τηλεοπτική καμπάνια.
Με το μανδύα της σάτιρας, η εκπομπή της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης επιχειρεί ουσιαστικά να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη της χώρας υπέρ της Ελλάδας, φιλοξενώντας στο πλατό έναν από τους επιζώντες της σφαγής του Διστόμου, που εκτός από τους γονείς του έχασε άλλους... 30 συγγενείς την αποφράδα ημέρα της 10ης Ιουνίου 1944.
Αξίζει να διαθέσετε 15 λεπτά από τον χρόνο σας και να δείτε το βίντεο.
Ο επιστήμονας και διανοούμενος Αργύρης Σφουντούρης, μαζί με τις τρεις αδερφές του - έχει καταθέσει αγωγή στη Γερμανία αξιώνοντας αποκατάσταση για τα εγκλήματα κατά της οικογένειάς του και μετά την απόρριψη της – το 2006 - προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και (ακόμα περιμένει την απόφαση…).
Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η παρουσία του κ. Σφουντούρη στο πλατό και τα λεγόμενά του προκαλούν συναισθηματική φόρτιση στο κοινό που παρευρίσκεται στο στούντιο.
Η εκπομπή είναι χωρισμένη σε δύο μέρη.
Το πρώτο τιτλοφορείται η «τρόικα στην ταβέρνα» και καταδεικνύει το παράλογο των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα.
Το σκηνικό είναι μια ταβέρνα στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτονται τρεις εκπρόσωποι της Τρόικας, για να επιβάλλουν τα μέτρα τους στον Έλληνα ιδιοκτήτη.
Στο δεύτερο το θέμα είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις με «πρωταγωνιστή» το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο δίνει οδηγίες σε έναν «χρεωμένο πελάτη» που δηλώνει άγνοια για το αίτημα καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: