Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Φεστιβάλ Ολύμπου και Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των εποικοδομητικών επαφών με φορείς της Πιερίας, η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστο συναντήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου.
Παρόντες ο Αντιπρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Πλάτωνας Τασχουνίδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάϊδω Παπαχατζή και Περικλής Χατζηγιάννης.Υποδεχόμενος ο κ. Παπαχρήστος την κ. Ξυπτερά-Λάμπρου επισήμανε: «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας με την Ένωση Ξενοδόχων είχε φαινομενικό και τυπικό χαρακτήρα.
Ήλθε καιρός να αλλάξουμε κατεύθυνση. Θεωρώ ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου που κατατάσσεται σε ένα από τα τρία σημαντικότερα στη χώρα μας, υλοποιώντας πλέον τη φιλοσοφία της εξωστρέφειας, αναζητά με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας αλλά και με άλλους φορείς τις δυνατότητες να αποτελεί το κοινό εργαλείο προς όφελος όλων των πλευρών.
Δίνει την ευκαιρία της τουριστικής προβολής της Πιερίας. Η σύμπλευση με την Ένωση είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει κοινά οφέλη.

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου και η οικογένεια του τουρισμού πιστεύω ότι θα είναι δίπλα μας. »
Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, αναφέρθηκε στις επιλογές και στις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και καταξίωση του Φεστιβάλ Ολύμπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πρότεινε σειρά κινήτρων για την συμμετοχή και παρουσία των τουριστών στις εκδηλώσεις και ευχαρίστησε όσους από τους Ξενοδόχους διαχρονικά στήριξαν το Φεστιβάλ.
Από την πλευρά της η κ. Ξυπτερά-Λάμπρου, τόνισε: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου για πάνω από τέσσερις δεκαετίες καταξιώθηκε στην Πιερία και όχι μόνο. Χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμα ποιοτικότερο. Με το θεσμό της τιμώμενης χώρας αναβαθμίστηκε περισσότερο.
Πιστεύω ότι χρειάζονται επιλογές για να γίνει πιο ανταποδοτικό και αξιοποιήσιμο αλλά και να επιφέρει οικονομικά οφέλη και στην κοινωνία των ξενοδόχων.
Προτείνω οι επόμενες τιμώμενες χώρες να είναι από τους τουρίστες που επισκέπτονται την Πιερία και αυτές να είναι οι Βαλκανικές χώρες. Είναι αυτό που λέμε, η ψυχολογία του τουρίστα.
Στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που πραγματοποιούνται τους μήνες Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, από κοινού πρέπει να βρούμε τους τρόπους για την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Πιερίας.»
Η πρόεδρος των Ξενοδόχων της Πιερίας ζήτησε από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο., η επόμενη τιμώμενη χώρα να επιλεχθεί η Ρουμανία. Δήλωση τη διαρκή προβολή των εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2015 από όλα τα ξενοδοχεία του Νομού.
Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων από τις δύο πλευρές, ενώ ο κ. Παπαχρήστος πρόσφερε στην κ. Ξυπτερά-Λάμπρου την επετειακή έκδοση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. «σαράντα χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: