Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΜΕ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Την κοινή τους ανησυχία για την ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πύδνας εξέφρασαν στην συνάντησή τους ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2015 στο γραφείο του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού και αποτελεί μέρος των επαφών της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με αυτοδιοικητικούς και παράγοντες της πολιτείας.
Οι συναντήσεις αυτές που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του πολιτιστικούς προϊόντος και στην αποτελεσματική αξιοποίηση του ρόλου του Φεστιβάλ Ολύμπου στην ευρύτερη ζώνη της Πιερίας.Οι δύο άνδρες συμφώνησαν την ένταξη της Αρχαίας Πύδνας στο πρόγραμμα των 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου με προτεραιότητα την οργάνωση, τη βραδιά της καλοκαιρινής πανσέληνου, μουσικής συναυλίας από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, αλλά και άλλης εκδήλωσης που να συνάδει με τη ιερότητα του αρχαιολογικού χώρου.
Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος γνωστοποίησε στον κ. Λαγδάρη καθώς και στους Αντιδημάρχους που συμμετείχαν στη συνάντηση Βάσω Νικολοπούλου (πολιτισμού-παιδείας-νεολαίας) και Κωνσταντίνο Αβραμίδη (διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών) τη διάθεση του Οργανισμού για κάθε είδους παραγωγική συνεργασία όσο και ανάδειξη και αξιοποίηση της Αρχαίας Πύδνας και όλων των ιστορικών τόπων της περιοχής, μέσω των πολιτιστικών ανησυχιών.
Ανάλογη και η τοποθέτηση των κ. Λαγδάρη, Νικολοπούλου και Αβραμίδη που δήλωσαν ότι θέτουν στη διάθεση των διοργανωτών την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου, έτσι ώστε ο πολιτισμός να αποτελεί το προσβάσιμο στοιχείο σε κάθε πολίτη και της βόρειας Πιερίας.
Ο κ. Λαγδάρης κλείνοντας την κουβέντα στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην έκδοση που του πρόσφερε ο κ. Παπαχρήστος σχετική με τα ευρήματα της περιοχής που κυκλοφόρησε ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. με τίτλο « Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία», ζητώντας η έκδοση αυτή να αποτελεί το σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη.
Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. πρόσφερε επίσης και τη συλλεκτική έκδοση του Οργανισμού «σαράντα χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: