Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

H γιορτή τη ΕΟΦ Πάλης για την βράβευση των κορυφαίων του 2014-Έκλεψε την παράσταση ο Ηλίας Ψινάκης

Με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και πρωταθλητών συλλόγων για το 2014.
Απολαυστικός και πάλι ήταν ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.
Αποκάλυψε ότι είχε κάνει πρόταση στον πρόεδρο της ΕΟΦΠ, Κώστα Θάνο, προκειμένου να μετάσχει στο συνδυασμό του στις εκλογές του Δήμου Μαραθώνα, για να «παλεύει εκείνος με τα λαμόγια»
Δείτε το βίντεο από 41.35 έως 44.37.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, οι βουλευτές Άννα Καραμανλή, Ελένη Αυλωνίτου, Έλενα Κουντουρά και Χρήστος Αηδόνης, ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ και Ολυμπιονίκης, Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η Γενική Γραμματέας του ΣΕΟ και Ολυμπιονίκης, Βούλα Ζυγούρη, οι Ολυμπιονίκες της πάλης, Στέλιος Μηγιάκης, Γεώργιος Χατζηιωαννίδης, Αμιράν Καρντάνοφ, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν και Μαρία Λουίζα Βρυώνη.
Επίσης, παρέστησαν οι Γιώργος Κότσηρας, υποψήφιος με τη ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής, Χρυσούλα Νικολάου, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β` Αθήνας, Γιάννης Μπασκόζος, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β` Αθήνας, Χριστόφορος Σοφιανίδης, αντιδήμαρχος Καλλιθέας και υποψήφιος βουλευτής Β` Αθήνας με τους ΑΝΕΛ, Αθανάσιος Τερζής, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και υποψήφιος Β` Πειραιά με το ΚΙΔΗΣΟ, Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος στην Β` Αθήνας με το ΚΙΔΗΣΟ, Κωνσταντίνος Γκράβας, υποψήφιος στην Β` Αθήνας με το ΠΟΤΑΜΙ, Σοφία Κορωναίου, περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής, Θοδωρής Λιάπης και Βαγγέλης Γείτονας από το αθλητικό τμήμα ΚΚΕ, Χάρης Γιαννόπουλος, πρόεδρος των Ολυμπιονικών Κωφών, Πέτρος Χατζηιωαννίδης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Καλλιθέας, Σταύρος Μακαρίου, μέλος στη Συνοδική Επιτροπή Αθλητισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΦΠ, Δημήτρης Κολιτσόπουλος, Δημήτρης Τραμπάκουλας, Παναγιώτης Βεκρής, Γιώργος Γαρδεράκης, Νικόλαος Μπουγάς, Φανούριος Μπατζακίδης και πολλοί ακόμη επίσημοι.
Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στους χορηγούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Attica Bank και την ΔΕΗ ΑΕ. Για λογαριασμό της ΔΕΗ, το βραβείο παρέλαβαν από τα χέρια του Α` Αντιπροέδρου της ΕΟΦΠ, Δημήτρη Κολιτσόπουλου, οι Κίμωνας Στεργιώτης (διευθυντής επικοινωνίας) και Ιωάννης Αλεξόπουλος (τομεάρχης εσωτερικής επικοινωνίας). Με το βραβείο προσφοράς στο Ολυμπιακό Κίνημα, τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΦΠ, Κώστα Θάνο, ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος.
«Αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να λειτουργήσουμε ενωμένοι και να βγάλουμε την πατρίδα μας από την δύσκολη θέση.
Εμείς διδάσκουμε στους αθλητές μας, μέσω των συλλόγων μας, πως όταν έρχονται δύσκολες στιγμές, έχουμε δύο επιλογές: η μία είναι να το βάλεις στα πόδια και η άλλη είναι να κάτσεις και να το παλέψεις.
Εμείς θα παλέψουμε και θα νικήσουμε.
Ευχαριστώ τους φίλους της πάλης που βρίσκονται σήμερα κοντά μας.
Ειδική αναφορά θα κάνω στον κ. Κούβελο και να του δώσω θερμά συγχαρητήρια για τη δουλειά όσον αφορά την ανάδειξη του Ολυμπιακού Κινήματος.
Παράλληλα εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους φίλους πολιτικούς που βρίσκονται σήμερα κοντά μας και μας τιμούν με την παρουσία τους», είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος.
Κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν η Μαρία Πρεβολαράκη, ο Δημήτρης Τσεκερίδης και ο Αλέξανδρος Παπαδάτος.
Οι δύο πρώτοι τιμήθηκαν για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών και για το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων ελληνορωμαϊκής αντίστοιχα.
Όσον αφορά τον Παπαδάτο βραβεύτηκε για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Ολυμπιάδα Κωφών στα 120κ. ελληνορωμαϊκής
Για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη 8άδα των Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Ολυμπιακής πάλης βραβεύτηκαν
 οι Χρήστος Μαυρίδης (5ος ευρωπαϊκό εφήβων ελευθέρας), Παύλος Σωτηριάδης (7ος παγκόσμιο εφήβων ελευθέρας), Βλαδίμηρος Ματιάς (7ος ευρωπαϊκό ανδρών ελληνορωμαϊκής), Αγόρω Παπαβασιλείου (8η ευρωπαϊκό γυναικών) και Θεόδωρος Κυριακίδης (8ος ευρωπαϊκό παίδων ελευθέρας).
Τιμητική διάκριση για τις επιτυχίες τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach wrestling έλαβαν οι Παναγιώτης Σαββίδης, Ιορδανία Καραθάνου, Πηνελόπη Ηλιάδη, Γεώργιος Χαλκίδης, Παύλος Ματσουκατίδης, Γκελάκης Ματσουκατίδης, Πέτρος Γεροντίδης, Φώτιος Παπαδάκης, Αθηνά Γιαννούσα, Ηλίας Μπούκης, Θεόφιλος Αμπατζής, Απόστολος Τασκούδης, Ειρήνη Γαβρανίδου, Βιργινία Τσακνάκη, Κατερίνα-Ειρήνη Πιτσιάβα, Παύλος Κυριακίδης, Δημήτριος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Ιωσηφίδης, Γεννάδιος Καρυπίδης, Αλέξανδρος Τσαντικίδης και Κυριάκος Παπαδόπουλος.
 Για τις επιτυχίες του στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα της Σερβίας τιμήθηκαν 
οι Νικόλαος Βαρκάς, Σπύρος Κουντουρατζής, Γιώργος Πρεβολαράκης, Νικόλαος Λέων, Μιχάλης Κουτσουρίδης, Σταύρος ΛοΪζίδης, Χαράλαμπος Λοϊζίδης, Φίλιππος Δεμιρκάν, Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Σαββουλίδης, Αναστάσιος Φωτιάδης, Γεώργιος Γεωργιάδης, Μαρία Κριαρίδου, Λυγερή Αθανασία Βούλγαρι, Δημήτριος Αλεξάνδρου, Ηλίας Κύδρος, Αθανάσιος Χαραλαμπίδης, Μανόλης Αζωίδης και Ιβάν Βίνικ.
Ακόμη τιμητική διάκριση έλαβε και ο Γρηγόρης Ναζάροβ, τρίτος στο παγκόσμιο ανδρών Grappling-Gi στα 77κ.
Όσον αφορά τους πρωταθλητές συλλόγους που βραβεύτηκαν ήταν οι: Παναθηναϊκός (ελληνορωμαϊκή ανδρών), Άγιος Γεώργιος Σερρών (ελευθέρα ανδρών, ελευθέρα εφήβων), ΑΟ Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων (γυναικών, ελληνορωμαϊκή εφήβων, ελληνορωμαϊκή παμπαίδων Α&Β), Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης (ελληνορωμαϊκή παίδων), ΠΣ Ευκαρπίας (ελευθέρα παίδων, νεανίδων, ελευθέρα παμπαίδων Α&Β, εφήβων & παίδων beach wrestling), ΠΑΟ Βόλου (κορασίδων, κορασίδων beach wrestling), Ήφαιστος Βαθυλάκου (πανκορασίδων), Ηρακλής Περιστερίου (ανδρών beach wrestling), Μακεδόνες Ευόσμου (γυναικών beach wrestling), Ευρωπός Καραγιάννη (γυναικών beach wrestling), Όγχηστος Λάρισας (γυναικών beach wrestling), Άγιος Νέστωρας Γουμένισας (νεανίδων beach wrestling).
Κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας από το ΔΣ της ΕΟΦΠ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ολυμπιονίκη, Παναγιώτη Ποικιλίδη.

Αναφορικά με τη συμβολική διαμαρτυρία που θα γίνει αύριο έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Ψινάκης ζήτησε απ` όλους τους παρευρισκόμενους αθλητές να δώσουν το «παρών».
«Όποιος θέλει και μπορεί, να βρεθεί την Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης με ένα κερί.
Εκείνη την ημέρα επιστρέφει το άγαλμα του Ιλισσού στο Βρετανικό Μουσείο.
Έχουμε φωνάξει πολλά κανάλια του εξωτερικού για να μπορέσουμε να κάνουμε μια ήρεμη διαμαρτυρία, μια τρυφερή κριτική πολιτική, για να ευαισθητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη ώστε τα Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Ακρόπολη.
Εσείς είστε αθλητές του πιο αρχαίου αθλήματος.
 Όποιος γουστάρει θα ήταν καλό να βρεθεί με ένα κεράκι την Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης».
ΠΗΓΗ.wrestlinghellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: