Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα μάθετε τι λέγεται στο Facebook και στο Twitter για τις εκλογές

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να μάθετε τι λέγεται στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο για τις ελληνικές εκλογές, τα κόμματα και τα πρόσωπα είναι να βρείτε τις αναρτήσεις που περιέχουν τις λέξεις-κλειδιά που έχουν χαρακτηριστεί ως ετικέτες, ή hashtag στα σχετικά post.
Ακόμα κι αν δεν διατηρείτε λογαριασμό στο Facebook μπορείτε να γράψετε
facebook.com/hashtag/ekloges2015 στην γραμμή διευθύνσεων του browser για να δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις που περιέχουν το hashtag ekloges2015
Ομοίως, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ekloges2015 με την λέξη-κλειδί της επιλογής σας, όπως syriza, neadimokratia, pasok, potami, kke, tsipras, samaras κ.λπ.
facebook.com/hashtag/neadimokratia
facebook.com/hashtag/syriza
facebook.com/hashtag/pasok
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελληνικούς χαρακτήρες, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα οδηγηθείτε στα ίδια αποτελέσματα. Επίσης, τα hashtag με τονισμένους ελληνικούς χαρακτήρες δεν συνηθίζονται.
Ομοίως, μπορείτε να δείτε τα μηνύματα που αναρτώνται στο Twitter, ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό στην υπηρεσία microblogging.
twitter.com/hashtag/ekloges2015
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ekloges2015 με την λέξη-κλειδί της επιλογής σας στο URL https://twitter.com/hashtag/
Γενικότερα, όπως θα παρατηρήσετε τα hashtag δεν είναι λέξεις που υπάρχουν μέσα στο κείμενο, αλλά ετικέτες που έχει ορίσει ο συντάκτης τους, ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιεί κανείς άλλος.
Τα «επίσημα» hashtag των κομμάτων θα τα δείτε στα δημοσιεύματά τους.
ΠΗΓΗ. rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: