Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σε οικογενειακό και ευχάριστο κλίμα και με την παρουσία όλων των τμημάτων, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 στο κοσμικό κέντρο «Λεμονανθός» την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Και όπως συνηθίζεται σε κάθε εκδήλωση της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, ο χορός και το τραγούδι όχι μόνο περισσεύουν αλλά κρατούν αμείωτο το κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες, δημιουργώντας στιγμές ιδιαίτερα ευχάριστες και ξεχωριστές για τα μέλη και τους φίλους οι οποίοι και φέτος απήλαυσαν μια αξέχαστη βραδιά.









Τυχερός της χρονιάς αναδείχθηκε ο γενικός γραμματέας της Εστίας Αναστάσιος Πολυχρονίδης ο οποίος συντόνισε και το τελετουργικό μέρος.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε το εκλεκτό μέλος του συλλόγου Αρχιμανδρίτης πατέρας Ιωακείμ Οικονομίκος απευθύνοντας παράλληλα τις θερμότερες ευχές στους παρευρισκομένους.
Στο καλωσόρισμα ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στο έργο της απελθούσας χρονιάς, ευχαρίστησε τους συνεργάτες, μέλη και φίλους του συλλόγου και ιδιαίτερα συγκινημένος, επισήμανε: «Φέτος η Ε.Π.Μ. Κατερίνης εισέρχεται στο εξηκοστό πρώτο έτος της δημιουργικής της πορείας.
Είναι η χρονιά που θα εκλέξουμε τη νέα διοίκηση την οποία όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε ώστε να συνεχίσει το τεράστιο έργο στα πολιτιστικά δρώμενα και όχι μόνο.
Το 2014 μας επιφύλαξε ξεχωριστές διακρίσεις που σηματοδοτούν την από εδώ και πέρα διαδρομή μας. Το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών που μας απονεμήθηκε πρόσφατα από το μεγαλύτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας αλλά και η έμπρακτη εμπιστοσύνη της Βουλής των Ελλήνων αποτελούν για όλους μας την δικαίωση της κοινής προσπάθειας.
Σας ευχαριστώ που σταθήκατε αρωγοί και συμπαραστάτες, ελπίζοντας ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Εύχομαι το νέο έτος να χαρίσει σε όλους κάθε επιτυχία, υγεία, χαρά και προκοπή.»
Ακολούθησε η απονομή ευχαριστήριων τιμητικών βραβεύσεων στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ Πιερίας Δημήτριο Παπαργυρίου καθώς και στο μέλος της χορωδίας και του χορευτικού Κατερίνα Ιορδανίδου, για την χορηγητική υποστήριξη και των δύο σε πρωτοβουλίες της Εστίας.
Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα απένειμε στον κ. Κωνσταντινίδη αναμνηστική τιμητική διάκριση για την εικοσιεξάχρονη παρουσία του στον προεδρικό θώκο της Ε.Π.Μ., με την επισήμανση ως «τον μακροβιότερο πρόεδρο με την αξιοσήμαντη προσφορά στον Ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό αλλά και την πολύπλευρη και πολυποίκιλη υποστήριξη των δραστηριοτήτων του χορευτικού». Στην διάκριση υπήρχε αναγραφόμενη συνοδευτικά η αρχαιοελληνική ρήση του Σιμωνίδη του Κείου, ότι «ο χορός είναι η σιωπηλή ποίηση».
Η διάκριση απονεμήθηκε από τον έφορο χορευτικού και διεθνούς φεστιβάλ παράδοσης Πιερίδων Μουσών Παναγιώτη Σάββα, τον οποίο συνόδευαν ο ταμίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Ευάγγελος Γκούτζας, ο χοροδιδάσκαλος Γεώργιος Δημόπουλος και τιμητικά ενδεδυμένες με παραδοσιακές στολές τα μέλη του χορευτικού Έφη Μπίσμπα, Κική Παπατολίκα και Χρύσα Τζάγκα.
Τα μέλη της παραδοσιακής μουσικής «οι παρολύμπιοι» και μουσικό σχήμα από την χορωδία, διάνθισαν καλλιτεχνικά τη βραδιά με τα μέλη και τους φίλους της Εστίας να ξεφαντώνουν, έτσι όπως ξέρει καλά η κοινωνία του σημαντικότερου πολιτιστικού φορέα της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: