Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Μητρικός Θηλασμός

Ο μητρικός θηλασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για τη τροφή του βρέφους όσο και για την ανάπτυξη του δεσμού μητέρας – παιδιού.
Η σωματική και ψυχική υγεία του μωρού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μητρικό γάλα. Συμβάλλοντας ακόμα και στη μαθησιακή και νοητική ανάπτυξη του μωρού, κρίνεται πως είναι απολύτως απαραίτητος για τους πρώτους έξι μήνες ζωής.

Αν η μητέρα και το παιδί το επιθυμούν, η συνέχισή του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τα δύο πρώτα χρόνια ή και παραπάνω, σε συνδυασμό πλέον με στερεές τροφές.
Τα παιδιά μάλιστα που θηλάζουν αποκλειστικά για 4-6 μήνες, παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μία από τις παρακάτω ασθένειες: γαστρεντερίτιδα, ωτίτιδα, λοιμώξεις του αναπνευστικού, ουρολοίμωξη, παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή, διαβήτη τύπου 1 κ.ά.
Για τα πρόωρα βρέφη το μητρικό γάλα είναι επίσης, πολύ σημαντικό.
Χάρη στα θρεπτικά και ανοσολογικά στοιχεία που το γάλα αυτό προσφέρει, αλλά και στη συμβολή του θηλασμού στην ψυχολογική και νευρολογική ανάπτυξη του μωρού, οι μητέρες με πρόωρο τοκετό, καλό είναι να θηλάζουν για αρκετό διάστημα.
Ο μητρικός θηλασμός δεν βοηθάει μόνο το μωρό να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει.
Για τη μητέρα θεωρείται εξίσου πολύτιμος, αφού μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.
Αν λοιπόν, γίνατε πρόσφατα μητέρα, επιλέξτε αυτό τον οικολογικό, φθηνό και εύκολο τρόπο τροφής για το παιδί σας και οπλίστε το με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή ανάπτυξή του.
ΠΗΓΗ. post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: