Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πέντε απίστευτα ιατρικά ευρήματα σε εικόνες

Το ALS Ice Bucket Challenge και η δραματική επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική δεν ήταν τα μόνα θέματα υγείας που απασχόλησαν την παγκόσμια κοινή γνώμη μέσα στο 2014.
Αρκετά παράδοξα ιατρικά περιστατικά έκαναν επίσης το γύρο του κόσμου μέσω των ειδησεογραφικών δικτύων και των social media.
Δείτε πέντε από αυτά που πραγματικά θα σας εκπλήξουν, σύμφωνα με το onmed:

1. Οι κόρες-αστεράκια

p-1
Ένας 42χρονος ηλεκτρολόγος από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έπαθε ηλεκτροπληξία όταν διαπέρασαν το σώμα του 14.000 volt!
Τέσσερις εβδομάδες μετά, επισκέφθηκε το νοσοκομείο παραπονούμενος για αλλοιώσεις στην όρασή του.
Αποδείχθηκε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα τού προκάλεσε μια παράδοξη μορφή καταρράκτη και οδήγησε στο σχηματισμό των χαρακτηριστικών αστερίσκων στις κόρες των ματιών του.
2. Η καρδιά που «αναποδογύρισε»

p-2
Ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα ήταν η αιτία που η καρδιά ενός 48χρονου έκανε κυριολεκτικά στροφή 90 μοιρών μέσα στο στέρνο του.
Οι γιατροί υπέθεσαν ότι ένα τραύμα στον πνεύμονα του άτυχου άνδρα είχε σαν αποτέλεσμα να εισχωρήσει αέρας στο θώρακα και να πιέσει υπερβολικά την καρδιά του, αναγκάζοντάς την να περιστραφεί.
Η καρδιά του ασθενούς επέστρεψε στη φυσιολογική της θέση λίγες ώρες αργότερα, όταν οι γιατροί απομάκρυναν τον περιττό αέρα.
3. Τα δάκρυα κάτω από το μικροσκόπιο

p-3
Η φωτογράφος Rose-Lynn Fisher αποτύπωσε με τρόπο μοναδικό τα ανθρώπινα δάκρυα, όπως αυτά φαίνονται κάτω από το μικροσκόπιο.
Μάλιστα, φωτογράφησε διαφορετικούς «τύπους» δακρύων, όπως αυτά που οφείλονται στη θλίψη, τη χαρά, την απογοήτευση ή το… καθάρισμα των κρεμμυδιών!
4. Υπέρηχος αποτυπώνει την ανάπτυξη του εμβρύου σε έγχρωμες εικόνες 4D

p-4
Ο υπέρηχος E10 Ultrasound της εταιρίας GE Healthcare δίνει στις μέλλουσες μητέρες την ευκαιρία να βλέπουν το μωράκι τους καθώς αναπτύσσεται, με τη βοήθεια έγχρωμων φωτογραφιών τριών ή τεσσάρων διαστάσεων που αποτυπώνουν ακόμη και την εσωτερική δομή των ζωτικών οργάνων.
5. Τεχνητό δέρμα

p-5
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα εύκαμπτο υλικό ώστε να δημιουργήσουν τεχνητό δέρμα, το οποίο μάλιστα ανταποκρίνεται στις εναλλαγές κρύου και ζέστης, υγρού και στεγνού αλλά και στην πίεση.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: