Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η καλύτερη διατροφή για την καρδιά σας

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, κάθε 40 δευτερόλεπτα ένα άτομο πεθαίνει εξαιτίας κάποιου καρδιαγγειακού νοσήματος στην Αμερική.
Αντίστοιχα, στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων, ιδίως των ανδρών, πλήττεται από παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος.
Η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στις διατροφικές συνήθειες.
Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η Μεσογειακή διατροφή, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, ελαιόλαδου, μη επεξεργασμένων δημητριακών και άλλων προϊόντων ολικής άλεσης, μέτρια κατανάλωση ψαριού, κρασιού και γαλακτοκομικών προϊόντων και χαμηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πιθανώς έχει προστατευτική δράση ως προς τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Παρά τα σημαντικά οφέλη όμως της διατροφής αυτής για την υγεία, ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού πληθυσμού (περίπου 33% των ανδρών και 43% των γυναικών) έχει εγκαταλείψει τη Μεσογειακή διατροφή.
Μάλιστα, πολλοί Έλληνες έχουν αντικαταστήσει τη Μεσογειακή διατροφή με ένα «Δυτικό» τρόπο διατροφής, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, άλατος και άλλων «επικίνδυνων» διατροφικών παραγόντων για την υγεία.
Για την προστασία του καρδιαγγειακού μας συστήματος είναι επομένως σημαντικό να επιστρέψουμε στον παραδοσιακό τρόπο διατροφής, επιλέγοντας τρόφιμα μέσα από την πλούσια ποικιλία που μας προσφέρει η Μεσογειακή διατροφή.
ΠΗΓΗ.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: