Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ 2014- ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΗΒΟΙ-ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Τριπλή ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου χάρισαν στους εκατοντάδες θεατές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο, στην Παραλία Κατερίνης, οι Έλληνες έφηβοι και οι Ελληνίδες νεάνιδες το Σάββατο κατά τη δεύτερη μέρα των αγώνων που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη.
Έτσι χάρισαν στην Ελλάδα την πρώτη θέση στη βαθμολογία τόσο των εφήβων όσο και των νεανίδων, όπως και την Παρασκευή σε παίδες και κορασίδες.
Με εμφανή συγκίνηση ο χρυσός νικητής στα 60 κιλά Φώτης Παπαδάκης, του Άτλαντα Καλλιθέας, έψαλλε τον εθνικό ύμνο, έχοντας πλάι του τον δεύτερο Άντον Ζαχάροφ από τη Ρωσία και τον Πέτρο Γεροντίδη των Ολυμπίων Κατερίνης.

«Με γέμισε χαρά, ευτυχία κι ενθουσιασμό η πρώτη φορά που παίρνω χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα,» είπε ο 18χρονος πρωταθλητής, προσθέτοντας: «Ευχαριστώ την Κατερίνη που μας βοήθησε όλους στην ομάδα τόσο πολύ.
Ευχαριστώ και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τον κ. Κώστα Θάνο, που με όλες τις δυσκολίες προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο.»
Καταγάλανο ήταν το βάθρο στα 80 κιλά των εφήβων αφού οι τρεις Έλληνες αθλητές άφησαν πίσω τους Νορβηγούς και τους Σουηδούς.
Όσο κι αν, όπως λέει, δεν του αρέσει να παλεύει με τον αδελφό του, ο 18χρονος Γκελάκης Ματσουκατίδης όχι μόνο νίκησε τον 20χρονο Παύλο Ματσουκατίδη που εξήλθε τρίτος, αλλά και πρόσθεσε το χρυσό μετάλλιο στο ασημένιο που είχε κατακτήσει πέρυσι στο Μαρόκο. Σφήνα στα δύο αδέλφια μπήκε ο Παύλος Κυριακίδης που πήρε τη δεύτερη θέση.
«Ήταν πολύ καλό το πρωτάθλημα, αν και δε μου αρέσει να παλεύω σε αγώνες με τον αδελφό μου,» παραδέχθηκε ο πρωταθλητής που ανήκει στον Παλαιστικό Σύλλογο Ευκαρπίας.
Στην κατηγορία των 70 κιλών πρώτος αναδείχθηκε ο Νορβηγός Τομπίας Μπεκ Γιοχάνσεν, με δεύτερο τον Θεόδωρο Ιωσηφίδη και τρίτο τον Ούγγρο Ατίλα Λάκατος. Ο Ρουμάνος Βασίλε Ιλάντ Κάρας πήρε την πρώτη θέση στα +80 κιλά, μπροστά από τον Χρήστο Μαυρίδη και τον Γιώργο Χαλκίδη.
Στις νεάνιδες το χρυσό μετάλλιο στα +60 κιλά κατέκτησε η Κατερίνα Πιτσιάβα του Ογχήστου Λάρισας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Νορβηγίδα Ίσελιν Σόνχαιμ Μουν και στην τρίτη την Ειρήνη Γαβρανίδου. «Ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου, σε λίγες μέρες. Ευτυχώς δε μας επηρέασαν ο ήλιος και ο άνεμος καθώς είμαστε συνηθισμένες στις συνθήκες αυτές,» είπε η 19χρονη νικήτρια.
Τέλος, στα 60 κιλά των νεανίδων την πρώτη θέση κατέκτησε η Τέα Μάγκνουσεν από τη Νορβηγία, μπροστά από τις Βιργινία Τσακνάκη και Πηνελόπη Ηλιάδη.
Έτσι ο συνολικός απολογισμός της ελληνικής ομάδας εφήβων-νεανίδων ήταν τρία χρυσά, τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα.
Στο ομαδικό των εφήβων η Ελλάδα ήρθε πρώτη, με δεύτερη τη Νορβηγία και τρίτη τη Ρουμανία. Στις νεάνιδες πρώτη ήταν η Ελλάδα με δεύτερη τη Νορβηγία.
Η δράση στην άμμο κορυφώνεται την Κυριακή στο Almira Beach Bar, στην όμορφη Παραλία Κατερίνης, με την πολυαναμενόμενη διεξαγωγή των αγώνων των ανδρών και των γυναικών.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν σχεδόν 200 αθλήτες από περίπου 20 χώρες από όλο τον κόσμο.
Οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, του πρώτου που διεξάγεται ποτέ στην ελληνική άμμο, συνδιοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος».
ΠΗΓΗ.wrestlinghellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: