Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου-Από τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Ένα παιχνίδι της μουσικής με την εικόνα.
Μια γιορτή, όπως παλιά... με τραγούδια και μελωδίες αγαπημένες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι σ’ ένα παρελθόν τόσο μακρινό και ταυτόχρονα τόσο ζωντανό στις αναμνήσεις και στα όνειρα των παιδικών μας χρόνων θα αναβιώσουν τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης, την Δευτέρα 23 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο ανοικτό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου.

Η εκδήλωση έχει ως κεντρικό άξονα τη στενή σχέση που διαχρονικά υπάρχει ανάμεσα στη μουσική και τον κινηματογράφο, ανάμεσα στην εικόνα και τον λόγο και βασίζεται σε αγαπημένες συνθέσεις – τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών (Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Πλέσσας κ.α.). Νότες & κινηματογραφικά τραγούδια που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές θα πλημμυρίσουν το θεατράκι του πάρκου με φόντο φωτογραφικό υλικό από αξέχαστες ταινίες - θησαυροφυλάκιο για το ελληνικό τραγούδι.
Παράλληλα, με το σύνθημα «Μ΄ ένα μολύβι κι ένα χαρτί στηρίζουμε τη γνώση» οι διοργανωτές αφιερώνουν την εκδήλωση στο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το οποίο καλούν να στηρίξουμε όλοι μαζί.
 Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «ένα απλό μολύβι, ένα στυλό ή ένα τετράδιο μπορούν να υποστηρίξουν αποφασιστικά τις προσπάθειες του γραφείου εξωτερικής ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος που ιδρύθηκε στη Μητρόπολή μας με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου με σκοπό τη διάδοση και συμπαράσταση του έργου των Ιεραποστόλων στην Αφρική για τα παιδιά των χωρών της Αφρικής. Αφήνοντας ένα μολύβι, ένα στυλό ή ένα τετράδιο ή και τα δύο κατά την είσοδό μας στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού πάρκου δίνουμε τη δυνατότητα σ’ αυτά τα παιδιά, που στερούνται τόσα πολλά, να γευτούν τα πολύτιμα αγαθά της γνώσης».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: