Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ιταλία: Ένα κουνούπι έλυσε άγριο έγκλημα

Η εξιχνίαση αλά…CSI, παρουσιάστηκε στο 21ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ιατροδικαστικής Γενετικής και δημοσιεύθηκε σε γαλλική εφημερίδα.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται για τους Ιταλούς αστυνομικούς, με τον εντοπισμό πτώματος μιας τρανσέξουαλ πόρνης σε παραλία της Σικελίας.
Σύμφωνα με το theTOC.gr, το πτώμα ήταν κρυμμένο πίσω από θάμνους μέσα στην άμμο.
Ο δράστης είχε στραγγαλίσει το θύμα του.

Οι πρώτες υποψίες είχαν στραφεί προς έναν επιχειρηματία, το αυτοκίνητο του οποίου είχε θεαθεί στην περιοχή τη νύχτα της δολοφονίας.
Ο τόπος διαμονής του υπόπτου είναι πολύ πιο μακριά από τον τόπο της δολοφονίας, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού του, αρχικά δεν εντοπίστηκε κάτι που να τον συνδέει με τον φόνο.
Ενα μικρό στίγμα αίματος από ένα σκοτωμένο κουνούπι, αποτέλεσε την αρχή αποκάλυψης του δράστη. Από το μικροσκοπικό δείγμα αίματος, τα εγκληματολογικά εργαστήρι έβγαλαν DNA.
Το γενετικό υλικό δεν ταυτοποιήθηκε όμως με τον ύποπτο ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά με το γενετικό προφίλ του θύματος.
Οπότε οι αστυνομικοί ήταν σχεδόν βέβαιοι, πως το θύμα πριν δολοφονηθεί, είχε περάσει από το σπίτι του επιχειρηματία, καθώς οι πιθανότητες το κουνούπι να είχε… ταξιδέψει από την παραλία προς το σπίτι του επιχειρηματία ήταν μηδενικές.
Αυτό το εύρημα δεν μπορούσε από μόνο του να αποτελέσει ενοχοποιητικό στοιχείο εγκλήματος.
Οι αστυνομικοί εξέτασαν τα μικρά φύλλα θάμνου που βρέθηκαν στα ρούχα του επιχειρηματία.
Τα φύλλα ανήκαν στο είδος Calendula maritima, ένα φυτό ενδημικό στις ακτές της Σικελίας -και στο οποίο ανήκαν και οι θάμνοι πίσω από τους οποίους είχε κρύψει το πτώμα ο δολοφόνος. Από τα παπούτσια του υπόπτου συνέλεξαν κόκκους άμμου, παρόμοιους με αυτούς της παραλίας όπου βρέθηκε το πτώμα.
Ο συνδυασμός αυτών των τριών στοιχείων, πέτυχε την καταδίκη του επιχειρηματία, τον οποίο έκριναν ένοχο οι ένορκοι για τον φόνο.
Ο δράστης είχε κάνει το λάθος να δολοφονήσει το θύμα αλλά και το… κουνούπι.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: