Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Στην Πιερία πραγματοποιείται φέτος το 39Ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ που αρχίζει την Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 10 Μαΐου 2014.
Οι προσυνεδριακές συγκεντρώσεις που έγιναν πρόσφατα στη Δράμα, τη Ρόδο, το Άργος και την Καρδίτσα, είχαν σαν σκοπό την καλύτερη διοργάνωση του φετινού συνεδρίου το οποίο στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει πολυποίκιλη σειρά εκδηλώσεων οι οποίες σκιαγραφούν όλο το φάσμα των πολιτιστικών δημιουργιών.
Το πρόγραμμα διανθίζεται με εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ξεναγήσεις στην Πιερική γη, μιας και το περίγραμμα του συνεδρίου περιστρέφεται γύρω από την πολιτιστική ταυτότητα του Νομού Πιερίας.
Με το προσωνύμιο «Κάθε τόπος μια ιστορία» αποσκοπεί στο να προσδώσει και να αναδείξει τα συγκριτικά στοιχεία που σχετίζονται με το πολιτιστικό προφίλ του τόπου των Ολύμπιων θεών και των Πιερίδων Μουσών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 στις 10 το πρωί το ταξίδι των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει με την παρουσίαση στην Αστική Σχολή Κατερίνης έκθεσης με θέμα «Παραδοσιακά επαγγέλματα», ενώ θα ακολουθήσει το διαδραστικό παιχνίδι με θεματολόγιο «οι επικοινωνίες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» παρουσιαζόμενο από την μουσειοπαιδαγωγό κ. Γεωργία Γκαβανούδη.
Η έκθεση φωτογραφίας «ταξιδιωτική φωτογραφία» των εργαζομένων του ΟΤΕ Πάτρας και ΤΕΥ - ΑΤΗΚ Κύπρου στις 6:00 μ.μ. και το βραδινό cocktail party ολοκληρώνουν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου.
Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου η Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 περιλαμβάνει ξεναγήσεις στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, το Λιτόχωρο και τον παλαιό Παντελεήμονα.
Θα συνεχισθεί με την κορυφαία εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας που θα παρακολουθήσουν οι σύνεδροι και πολίτες της Πιερίας στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 7:00 το απόγευμα.
Η βραδιά κλείνει με παρουσίαση τοπικών οίνων στο Κίτρος Πιερίας και συγκεκριμένα στο οινοποιείο «Αδάμος».
Οι επόμενες δύο ημέρες θα απασχολήσουν τους συνέδρους με αρχαιολογικές αναφορές, συναυλία και διαδικαστικά θέματα.
Τέλος στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων ομάδα Ολυμπιονικών θα επισκεφθεί δημοτικά σχολεία της Πιερίας.
Το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων του ΟΤΕ θα ολοκληρώσει τις εργασίες με την εκλογή των πόλεων που θα διοργανώσουν το 40ο συνέδριο, το 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χωρών και την 7η συνάντηση χορωδιών ΟΤΕ
Τη λειτουργική ευθύνη του φετινού συνεδρίου ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΤΕ Νομού Πιερίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημήτριο Παπαργυρίου. 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τηλ. 6945 711112
Πληροφορίες: Δημήτρης Παπαργυρίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: