Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης:Αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω κατασχέσεων!

Αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, λόγω έλλειψης ρευστότητας, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ).
Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε την 16η Απριλίου 2014 λόγω των εκτός προγράμματος εξελίξεων που αφορούν στην κατάσχεση χρημάτων από την δόση της κρατικής χρηματοδότησης, αποφασίστηκε ότι αναβάλλεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα grappling, το φάιναλ φορ, ενώ δεν θα υπάρξει αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων.
Πάσχα χωρίς χρήματα για το προσωπικό της ΕΟΦΠ
Η κατάσχεση χρημάτων από πλευράς του κ. Κωνσταντίνου Σωτηριάδη, σε συνδυασμό με την τελεσίδικη απόφαση από το εφετείο Αθηνών που αφορά στην κα Βάσω Αυγουστίνου, νομική σύμβουλο με πάγια αντιμισθία 5.616 ευρώ επί διοικήσεως Αντώνη Τσαμεσίδη (σ.σ η απόλυσή της επί διοικήσεως Τσαμεσίδη κρίθηκε από το εφετείο παράνομη και καταχρηστική), έχουν φέρει την ομοσπονδία σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση.Η αναστολή κάθε δραστηριότητας μέχρι νεωτέρας κρίνεται επιβεβλημένη, αφού στην κίνηση αυτή μας οδηγεί η έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει στην ομοσπονδία.
Και όλα αυτά, τη στιγμή που η σημερινή διοίκηση έχει καταφέρει να εξοφλήσει χρέος -παλαιότερων διοικήσεων- άνω του 1.7 εκατομμύριων ευρώ.
Από την αναστολή, εξαιρούνται το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα αλλά και το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο (beach wrestling).
Το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα καταφέραμε μετά από πολύ καιρό -και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας- να το διοργανώσουμε, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να πάρουν μόρια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όσον αφορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο, η διεξαγωγή του κρίνεται αναγκαία, αφού αποτελεί κριτήριο πρόκρισης των αθλητών ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διοργανώσουμε τον Ιούλιο στην Κατερίνη.
Οι δύο αυτές διοργανώσεις, θα διεξαχθούν με εθελοντική εργασία του προσωπικού της ομοσπονδίας και του συνόλου του διαιτητών, κάτι που αποδεικνύει το αίσθημα ευθύνης και υπεράσπισης του αθλήματος από την πλειοψηφία των ανθρώπων που το υπηρετούν.
Πάσχα χωρίς χρήματα για το προσωπικό της ΕΟΦΠ
Το προσωπικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ) θα γιορτάσει τις ημέρες του Πάσχα χωρίς χρήματα.
Ο κ. Κώστας Σωτηριάδης προχώρησε στην κατάσχεση συνολικού ποσού 28.000 ευρώ μέσω της κρατικής επιχορήγησης, από τα 51.000 ευρώ που του επιδικάστηκαν, εκκρεμούσης της εφέσεως.
Με το κατασχετήριο αυτό και με δεδομένο ότι οι διαδικασίες για την επανεκταμίευση του υπολοίπου των χρημάτων προς την ΕΟΦΠ πρέπει να περάσει και πάλι από γραφειοκρατικό έλεγχο, το προσωπικό της ομοσπονδίας θα παραμείνει απλήρωτο για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα φτάνοντας έτσι τους τέσσερις συνολικά.
Η πρώτη δόση προς την ΕΟΦΠ ύψους 137.000 Ευρώ (τα 78.000 ευρώ παρακρατούνται για ΙΚΑ-Εφορία) αφορούσε την πληρωμή του προσωπικού, καθώς και πάγιων αναγκών της ομοσπονδίας. Πλέον μετά την ενέργεια του κ. Κώστα Σωτηριάδη, κινδυνεύει άμεσα και η αποστολή της εθνικής ομάδας των παίδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, εκεί όπου κρίνονται και τα «εισιτήρια» της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Αύγουστος 2014).
Πλέον οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι, εφόσον θέλουν να λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να το κάνουν με προσωπικά τους έξοδα, κάτι που φαντάζει αδύνατο.
Η αποδυνάμωση της ομοσπονδίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι γεγονός, μετά την ενέργεια του κ. Κώστα Σωτηριάδη.
Η ΕΟΦΠ θα ανέμενε από τους ανθρώπους της πάλης να προτάξουν το συμφέρον του αθλήματος και όχι να σφίξουν τον οικονομικό βρόγχο που λόγω της μειωμένης επιχορήγησης οδηγεί το άθλημα σε ασφυξία.
ΠΗΓΗ.wrestlinghellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: