Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο Ιρλανδός Κρεγκ Μπριν 60ος νικητής του Ράλι Ακρόπολις

Ο Κρεγκ Μπριν πέρασε στο πάνθεον των νικητών του Ράλι Ακρόπολις καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής στον εθνικό μας αγώνα και μάλιστα χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, αφού ολοκλήρωσε επικεφαλής της Γενικής κατάταξης και τις δύο ημέρες του αγώνα.
Ο Ιρλανδός οδηγός της Peugeot που πήρε την πρωτοπορία του αγώνα από την πρώτη ημέρα μετά την εγκατάλειψη του ομόσταυλού του Κέβιν Έιμπρινγ, με το άλλο Peugeot 208 T16, ήξερε ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του μέχρι τώρα να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη σε διεθνές επίπεδο.
Όταν στο ξεκίνημα της Κυριακής μπήκε στην πρώτη, χωμάτινη Ε.Δ, ήξερε επίσης τι έπρεπε να κάνει για να μην κινδυνεύσει, καθώς οδήγησε με ψυχραιμία της κακοτράχαλες 7 ΕΔ που αποτέλεσαν το πρόγραμμα της ημέρας και κατάφερε να φέρει στο τερματισμό το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 T16,πανηγυρίζοντας μαζί με το συνοδηγό του μια σπουδαία επιτυχία.
Μεγάλη μάχη δόθηκε για την δεύτερη θέση ανάμεσα στους η μάχη για τη 2η θέση ανάμεσα στον Μπριάν Μπουφιέ (Citroen DS3 RRC) και στον Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5).
Ο Πολωνός με την ελάχιστη εμπειρία στο χώμα έκανε την ανατροπή και στην 7η ΕΔ, ήταν με το Ford Fiesta R5 ταχύτερος από τον Μπουφιέ παίρνοντας προσωρινά τη 2η θέση.
Ο Γάλλος με το Citroen DS3 RRC απάντησε και στην 8η ΕΔ πέρασε αυτός μπροστά.
Ο Kajetanowicz του έκανε άλλη μία έκπληξη, περνώντας τον για λίγα δέκατα στην 9η ΕΔ αλλά από τη 10η ΕΔ και μέχρι το τέλος ο Μπουφιέ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και τερμάτισε 2ος, αφήνοντας για τον Kajetanowicz την 3η θέση στον αγώνα.
Ο Εσαπέκα Λάπι έκανε άνετο αγώνα στην 4η θέση και έφερε το Skoda Fabia S2000 στον τερματισμό χωρίς να απειλήσει και χωρίς να απειληθεί.
Στις επόμενες θέσεις ακολούθησαν οι Bruno Magalhaes (Peugeot 207 S2000) και Vasilly Gryazin (Ford Fiesta S2000).
Το Ράλι Ακρόπολις σηματοδότησε και το δεύτερο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, με τον Λάμπρο Κύρκο με το Lancer EVO IX να επικρατεί, ακολουθούμενος από τους Γρηγόρη Νιώρα με Subaru Impreza N12 και τον Κύπριο Κυριάκο Κυριάκου με Subaru Impreza N14.
Έτσι ολοκληρώθηκε η 60ή εκδοχή του εθνικού μας αγώνα που ήταν για μια ακόμη φορά συναρπαστικός και θεαματικός – και τις δύο ημέρες και στις δύο επιφάνειες.
Οι φίλοι του ERC ήταν τυχεροί που τον παρακολούθησαν και ας ελπίσουμε ότι από του χρόνου και για όλα τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το Ράλι Ακρόπολις ως αναντικατάστατο κομμάτι του WRC – εκεί δηλαδή που του αξίζει.
ΠΗΓΗ. zouzouniblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: