Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Secret: «Μυστικοπαθής» εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης

Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και των αποκαλύψεων της υπόθεσης Σνόουντεν
 είναι πολλοί αυτοί που προσπαθούν να συνδυάσουν τις επικοινωνιακές δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας με την ανωνυμία:
πρόκειται για το κοινό στο οποίο στοχεύει τo Secret, μία νέα εφαρμογή για iPhone που παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα ανώνυμης ελεύθερης έκφρασης χωρίς πιθανές…δυσοίωνες συνέπειες.
Όπως μία άλλη δημοφιλής αντίστοιχη εφαρμογή, το Whisper, το Secret είναι δωρεάν και επιτρέπει στον χρήστη να ανεβάσει μια εικόνα μαζί με κάποιες γραμμές κειμένου.

Το Secret επιδεικνύει στον χρήστη ανώνυμα «μυστικά» σχόλια από επαφές που χρησιμοποιούν επίσης την εφαρμογή και, υπό συνθήκες, δημοσιεύσεις από φίλους αυτών των επαφών.
Η όλη ιδέα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι η δημιουργία μίας «ανώνυμης κοινότητας» που μοιράζεται «μυστικά».
Εάν μία από τις επαφές δηλώσει ότι του «άρεσε» («love») ένα «μυστικό» του χρήστη, τότε αυτό αποστέλλεται στις δικές του επαφές, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο «φαινόμενο» του «loving» να έχει ως αποτέλεσμα των διαμοιρασμό «μυστικών» στο δίκτυο.
Αν και ο χρήστης μπορεί να δει «μυστικά» χρηστών πέρα από το αρχικό γκρουπ επαφών του, έχει τη δυνατότητα σχολιασμού μόνο σε αυτά που έχουν δημοσιεύσει οι «φίλοι» του και οι «φίλοι φίλων» του.
Το Secret σε καμία περίπτωση δεν αποκαλύπτει ποιος δημοσίευσε ή σχολίασε ο,τιδήποτε, καθώς προσπερνά τη χρήση ψευδωνύμων απλά και μόνο πληροφορώντας ότι κάποιο «μυστικό» δημοσιεύτηκε από έναν «φίλο» η έναν «φίλο φίλου».
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Secret είναι ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να μοιραστεί ανοιχτά αυτά που σκέφτεται και νιώθει με τους φίλους.
«Μιλήστε ελεύθερα, μοιραστείτε ο,τιδήποτε» αναφέρεται σχετικά, ενώ τονίζεται η έλλειψη ονομάτων και προφίλ.
«Δεν είναι το ποιος είστε, είναι το τι λέτε.
Δεν έχει να κάνει με κομπασμούς, αλλά με τον διαμοιρασμό, ελεύθερα από κάθε κρίση» τονίζεται στη σελίδα της εφαρμογής, όπου παρουσιάζεται και ο χαρακτήρας διαμοιρασμού ιδεών του:
«όσο περισσότεροι κάνουν “love” στις δημοσιεύσεις σας, τόσο περισσότερο αυτές εξαπλώνονται.
Οι σκέψεις σας μπορούν να ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο».
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: