Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

H Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

Έγινε με ικανοποιητική συμμετοχή μελών η ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
Η συνέλευση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως το ίδιο αναμένεται να είναι και το φετινό στο οποίο τιμώμενες χώρες οι γερμανόφωνες των Άλπεων Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία.
Φέτος, συμπίπτει και η συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο από τον Ελβετό Frederic Boissonnas, φωτογράφο και εκδότη, ένα γεγονός για το οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή προέδρου της συνέλευσης και τη θέση, μετά από ομόφωνη απόφαση, ανέλαβε ο Περικλής Χατζηγιάννης, δημοσιογράφος.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος έκανε το απολογισμό, τονίζοντας: «Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναλαμβάνει κανείς τη διοίκηση ενός οργανισμού, μετά από μια αδιάλειπτη και θαυμαστή παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα ενός τόπου, για σαράντα ολόκληρα χρόνια.
ΦΩΤΟ:
Από τη γενική συνέλευση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης

Για να φανείς άξιος συνεχιστής αυτού του θεσμού, καλείσαι ως νέα διοίκηση να προσθέσεις κάτι περισσότερο, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι ποιοτικά καλύτερο ή στην εσχάτη των περιπτώσεων, εφάμιλλο με τα προηγούμενα.
Πιστεύω πως σε αυτή την κρίσιμη απαίτηση, στα δύο χρόνια που η συγκεκριμένη διοίκηση έχει την ευθύνη του Φεστιβάλ Ολύμπου, υπήρξε επαρκώς η δέουσα ανταπόκριση.
Το Φεστιβάλ Ολύμπου, όχι μόνο διατήρησε την αίγλη του, αλλά προστέθηκαν σε αυτό και άλλα αξιόλογα στοιχεία, τα οποία του προσέδωσαν νέα δυναμική και ευοίωνη προοπτική για το μέλλον».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ανακοίνωσε την παραχώρηση γραφείων από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας για τη στέγασή του, καθώς και τη συμμετοχή του Φεστιβάλ Ολύμπου στη διεθνή τουριστική του ITB 2014 του Βερολίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 8 Μαρτίου.
Στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Κώστας Μυστακίδης αναφέρθηκε στις 29 εκδηλώσεις υψηλού αισθητικού επιπέδου που έγιναν στις 56 ημέρες που κράτησε το Φεστιβάλ Ολύμπου 2013, όπου τιμώμενη χώρα ήταν η Νορβηγία που αναπτύχθηκε μια πολύ καλή συνεργασία.
Μετά, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και προβολής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Νίκος Πασχαλούδης αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις της επιτροπής, χάρη στην οποία οι μελετημένες κινήσεις απέδωσαν τη μεγάλη προβολή που είχε στην Ελλάδα και το εξωτερικό το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και στο πρόγραμμα των φετινών δραστηριοτήτων που άρχισαν ήδη να δρομολογούνται με την ανάρτηση υλικού στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, ο ταμίας του Οργανισμού Γιώργος Σαμαλής έκανε τον οικονομικό απολογισμό και στη συνέχεια έγιναν από τα μέλη, που είναι ιδιώτες και φορείς, διάφορες προτάσεις.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου                                                               
Γραφείου Τύπου – Σφήκας Δημ.
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: