Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ιδού το σχέδιο εξαπάτησης και εκβιασμού των βουλευτών!

Υποτίθεται ότι δίνουν σκληρό αγώνα για να μην περάσει η απελευθέρωση των πλειστηριασμών για να «εξανθρωπιστεί» ο νόμος για τα ακίνητα, για να μην κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες, για να μην υπάρξουν νέα επώδυνα μέτρα.
Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που τους απασχολεί είναι πώς θα αποφύγουν το «ατύχημα» εξαιτίας του «αντάρτικου» των βουλευτών τους.
Έτσι, κατέληξαν στο εξής σχέδιο «παραλλαγής»:
Πρώτα, θα επισπεύσουν την ψήφιση του προϋπολογισμού (που θα γίνει όχι την τελευταία εργάσιμη της Βουλής πριν τις γιορτές, όπως γινόταν πάντα, αλλά το Σάββατο που προηγείται) χωρίς την ψήφιση των μέτρων που καθιστούν υλοποιήσιμους τους δημοσιονομικούς του στόχους.

Έτσι, θα εξαπατήσουν τους βουλευτές τους και τη Βουλή, ψηφίζοντας υποτίθεται έναν προϋπολογισμό χωρίς τα πολύ επώδυνα μέτρα – προς δόξαν της υποτιθέμενης «σθεναρής αντίστασης» στα σχέδια της τρόικας…
Στη συνέχεια, θα περάσουν όλα τα επαχθή μέτρα με πολυνομοσχέδιο ή, σύμφωνα με τη μνημονιακή αργκό, «νομοσχέδιο-σκούπα», το οποίο θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ (το υπόλοιπο της δόσης του τρίτου τριμήνου) αλλά και τα προαπαιτούμενα της δόσης του τέταρτου τριμήνου): κλείσιμο αμυντικών βιομηχανιών (θα μείνουν μόνο κάποια… συνεργεία, «για τα μάτια»…), φόρος ακινήτων, απελευθέρωση πλειστηριασμών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για το 2014, «ξαφνικοί θάνατοι» (καταργήσεις-συγχωνεύσεις) δημόσιων οργανισμών, με τον ΕΟΠΥΥ πρώτο-πρώτο στη σχετική λίστα.
Έτσι, θα θέσουν τους βουλευτές τους προ του εκβιαστικού διλήμματος, αν διαφοροποιηθούν, να είναι υπεύθυνοι για την πτώση της κυβέρνησης, στην οποία θα έχουν μόλις δώσει ψήφο εμπιστοσύνης υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό!
Με αυτόν τρόπο η κυβέρνηση αποφεύγει να περάσει διαρκείς δοκιμασίες φέρνοντας ξεχωριστά τα μέτρα στη Βουλή (χωριστά ο φόρος ακινήτων, η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς κ.λπ.), εξαπατά τη Βουλή και τους βουλευτές ψηφίζοντας έναν προϋπολογισμό που δεν θα ενσωματώνει όλα τα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του και στη συνέχεια τους εκβιάζει με ένα πολυνομοσχέδιο στο οποίο θα δώσει το χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Η τρόικα, χωρίς να συμφωνεί απόλυτα με αυτό το χειρισμό, τον αποδέχτηκε, καθώς η κυβέρνηση την έπεισε ότι αλλιώς τα μέρα δεν θα περάσουν από τη Βουλή.
Έτσι, ανακοίνωσε ότι δεν θα έρθει σήμερα στην Αθήνα, αλλά μετά το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.
Τώρα, ο φόβος και των δύο είναι μήπως το πολυνομοσχέδιο δεν περάσει από τη Βουλή ή έχουμε νέες σοβαρές διαρροές βουλευτών που εξανεμίσουν την οριακή κυβερνητική πλειοψηφία.
Διότι οι δοκιμασίες για την κυβερνητική πλειοψηφία δεν τελειώνουν εδώ: το Φεβρουάριο – Μάρτιο έρχεται το νέο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2014-2017, με τα νέα μέτρα για το 2014 και το 2015.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα περάσει και αυτό τον κάβο λόγω… ελληνικής προεδρίας.
Θα θέσει νέο εκβιασμό προς τους βουλευτές της: ή ψηφίζετε το νέο Μεσοπρόθεσμο ή ανατρέπετε την κυβέρνηση εν μέσω ελληνικής προεδρίας!
Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό το σχέδιο εξαπάτησης και εκβιασμού θα περάσει…
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: