Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Θα χαρίσουν το 50% των δανείων στα ΜΜΕ

Άφεση αμαρτιών στα χρέη των εφημερίδων και των καναλιών φαίνεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με έγκυρες πηγές, που συνίσταται σε «κούρεμα» των χρεών τους κατά 50%!
Οι τράπεζες, αν και γνωρίζουν ότι τα δάνεια προς τα ΜΜΕ είναι ουσιαστικά χαμένα, φοβούνται για την αναστάτωση που θα προκληθεί, καθώς πρόκειται τα «κουρέματα» να συνοδευτούν και με νέα γενναία δάνεια!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα επιχειρηθεί να γίνει το ίδιο και με τα χρέη των κομμάτων…
Ως γνωστόν, οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου στο α΄ εξάμηνο του 2013 και που δείχνουν πως δεν βγαίνουν.

Εµφάνισαν ζηµιές που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ, µε τραπεζικό δανεισµό πάνω από 550 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 800 εκατ. ευρώ.
Το εγχείρημα θα γίνει υπό το μανδύα μιας γενικής ρύθμισης, αλλά μπροστά στο γκισέ του τραπεζίτη, θα εφαρμοστούν οι εντολές της κυβέρνησης.
Σημειωτεόν ότι ανήλθε στα 2,7 δισ. ευρώ ο καθαρός μη εξυπηρετούμενος δανεισμός 26 εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών, ενώ ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος σφαδάζει από την έλλειψη ρευστότητας.
Κοινή διαπίστωση των παραγόντων της αγοράς είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ζητήματα με την εξυπηρέτηση της χρηματοδότησής τους βλέπουν την κατάσταση να επιδεινώνεται από τρίμηνο σε τρίμηνο και τις ζημίες να συσσωρεύονται απειλώντας τη βιωσιμότητά τους.
Οι περισσότερες εταιρείες εκφράζουν τη δυσφορία τους γιατί χωρίς άρση της αβεβαιότητας, χωρίς επιμήκυνση του χρέους τους και χωρίς φρέσκο δανειακό χρήμα δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης που έχουν σχεδιάσει.
ΠΗΓΗ. rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: