Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το αλκοόλ διαλύει γάμους εκτός… αν πίνουν και οι δύο!

Το αλκοόλ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες διαζυγίου όταν ο ένας από τους συζύγους πίνει πολύ.
 Αν όμως είναι και οι δύο γερά ποτήρια, τότε οι πιθανότητες διαζυγίου είναι οι ίδιες με οποιουδήποτε άλλου ζευγαριού, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Ν.Υόρκης, με επικεφαλής τον διευθυντή του Κέντρου Ερευνών στους Εθισμούς Κένεθ Λέοναρντ, παρακολούθησαν 634 ζευγάρια από τη στιγμή του γάμου τους και για τα επόμενα εννέα χρόνια.
Συγκεκριμένα, σε ζευγάρια, στα οποία μόνο ο ένας έπινε πολύ, το ποσοστό διαζυγίων ήταν στο 50%. Στα υπόλοιπα ζευγάρια που κανείς δεν έπινε πολύ, είτε και οι δύο έπιναν πολύ, το ποσοστό δεν ξεπέρασε το 30%.

Η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ αντιστοιχεί με τουλάχιστον έξι ποτά.
Σύμφωνα με την έρευνα, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ από μια γυναίκα γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή από ένα άνδρα, με συνέπεια να δημιουργούνται ακόμα περισσότερες ενδοοικογενειακές συγκρούσεις.
Η έρευνα μας δείχνει ότι είναι περισσότερο η διαφορά μεταξύ των δύο συζύγων, όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, παρά αυτή καθεαυτή η κατανάλωση, που οδηγεί σε συγκρούσεις, διάσταση και χωρισμό» δήλωσε ο Λέοναρντ.
Σύμφωνα με ψυχολόγους, όταν πίνουν και οι δύο πολύ, τότε τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ανεκτικότητα απέναντι στον ή στην σύντροφό τους.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η οικογενειακή ζωή τους δεν διαταράσσεται, καθώς «μπορεί μεν να μην χωρίζουν, όμως δημιουργούν ένα ιδιαίτερα άσχημο κλίμα για τα παιδιά τους».
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: