Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ δεν είναι ούτε Vodafone, ούτε Microsoft, ούτε… CIA

Στα μεγάλα πολυεθνικά «μαγαζιά» όταν το πράγμα «στραβώσει», είναι η ώρα που αναλαμβάνουν οι «killers».
Εν μια νυκτί, κάνουν αναδιαρθρώσεις τεράστιας κλίμακας, κόβουν κεφάλια, χύνεται αίμα στους διαδρόμους,.
Το επόμενο πρωί όταν ξανανοίγουν οι πόρτες του «μαγαζιού» όλα είναι «λαμπίκο» και σαν να μην έσταξε ούτε μύτη!

Το είδαμε αυτό στην περίπτωση της Vodafone όταν «έφυγαν» κακήν κακώς τον Κορωνιά λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, το είδαμε και στο εδώ «μαγαζί» της Microsoft όταν κατέφθασε «Ιπτάμενος Ολλανδός» για να «ξεπλύνει» τις «αμαρτίες» που είχαν σωρευθεί από τις πολύ στενές σχέσεις με τον πάλαι ποτέ Τσάρο της ελληνικής οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη (τρομάρα μας….!).
Τηρουμένων των αναλογιών, κάπως έτσι επιχειρεί και η CIA.
Με την ολοκλήρωση της κύριας επιχειρησιακής δράσης, ακολουθούν σε χρόνο dt τα συνεργεία «καθαρισμού» και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά».
Τουλάχιστον, σύμφωνα με τις ταινίες δράσης.
H ΕΡΤ δεν είναι ούτε Vodafone, ούτε Microsoft, ούτε …CIA.
Αυτό το γνώριζε πολύ καλά το Μέγαρο Μαξίμου και όποιος “consiglere” παρέσυρε τον πρωθυπουργό σε μια τέτοια μεθοδολογία, μάλλον βλέπει πολλές ταινίες και δεν έχει την παραμικρή αίσθηση της πολιτικής πραγματικότητας.
Και γι αυτό ακριβώς, έγινε η ΕΡΤ μοχλός πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Έγραψα τον «παρέσυρε» για να θυμίσω τη συνταγή της διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας που εμφανίζει πάντα ως «θύμα» τον πρωθυπουργό, μη έχοντας το θάρρος να γράψει πως πάντα ευθύνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Όπως συμβαίνει και τώρα.
Σήμερα λοιπόν οι αρχηγοί έχουν μια ευκαιρία.
Να επαναφέρουν τη συζήτηση στην πραγματική της διάσταση.
Να αποσυνδέσουν το ζήτημα ΕΡΤ από κάθε ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, όπως και από κάθε μνημονιακή απαίτηση της τρόικας.
Ούτε με εκλογικούς εκβιασμούς αλλά ούτε και με λογικές οριζόντιων μαζικών απολύσεων μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος για την πραγματική συζήτηση.
Και αυτή δεν είναι άλλη από το πως μέσα από όλη αυτή τη φασαρία μπορεί να διασφαλιστεί μια καλύτερη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Να καθίσουν και να σχεδιάσουν, προσκαλώντας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν προτάσεις, το πως πρέπει να μοιάζει αυτή η νέα «ΕΡΤ».
Τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά, για παράδειγμα που πρέπει να έχει αυτή η νέα «ΕΡΤ» είναι κατά τη γνώμη μου τα ακόλουθα:

1. Ένα κανάλι φτάνει.
Να έχει αξιόπιστο και ανταγωνιστικό ενημερωτικό πρόγραμμα, να έχει ειδικές ζώνες για τον πολιτισμό, την περιφέρεια, την παράδοση, τη γλώσσα και να υποστηρίζει την ποιοτική ψυχαγωγία.

2. Να υπάρχει ένα δορυφορικό κανάλι που να μεταφέρει την Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα σε κάθε γωνιά της γης και θα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως ένα δίκτυο διασύνδεσης του ομογενειακού ελληνισμού, ο οποίος όμως θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά και άμεσα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων του καναλιού και όχι να «καίγονται» εκατομμύρια για παραγωγές που έχουν τόση σχέση με την ομογένεια όσο και με την … αστροναυτική!

3. Δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι αρκετοί.
Ένας πρέπει να ενημερώνει και να ψυχαγωγεί, με πανελλαδική εμβέλεια και επίσης να συνεχίσει όπως ακριβώς είναι το μόνο επιτυχημένο μέσο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που είναι η ΕΡΑ – ΣΠΟΡ.

4. Να υπάρχει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό στο χρήστη portal με όλο το περιεχόμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, αρχειακό αλλά και με δικές του παραγωγές. Εδώ εμείς, στο Rizopoulospost με μόνα μέσα τη φαντασία μας και την επινοητικότητά μας καταφέραμε να δημιουργήσουμε την πιο επιτυχημένη στο ελληνικό διαδίκτυο web σειρά τους « Άπαιχτους 2».
Σκεφθείτε ποιες θα έπρεπε να είναι οι διαδικτυακές παραγωγές ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με ασύλληπτα για μας τεχνικά μέσα και πόρους.

5. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του νέου «μαγαζιού» να υπογράφει συμβόλαιο με τον φορέα για αμοιβές που θα συναρτώνται ευθέως με την επίτευξη συγκεκριμένων και μετρήσιμων στόχων.

Μια συμφωνία σε αυτά τα πέντε σημεία είναι αρκετή για να βρεθεί η άκρη του νήματος στο κουβάρι που λέγεται ΕΡΤ καθώς κάποιοι πήγαν να παραστήσουν αυτό που δεν είναι και δεν θα μπορούσαν να είναι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

ΥΓ: Το ξενέρωτο «ΝΕΡΙΤ» ( ακόμα και συντακτικά είναι λάθος, καθώς τι σημαίνει ακριβώς Νέα Ελληνική…. Ιντερνετ;) κάνει παρήχηση με την αγγλική λέξη «Nerd». Προδίδεστε παιδιά!!!!
ΠΗΓΗ. rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: