Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Οι μισθοί στο μισό, αλλά … 0,12 η πτώση στα γαλακτοκομικά!

Παν μέτρον άριστον διατυμπάνιζαν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι, πλην όμως οι σημερινοί κάτοικοι τούτης της χώρας αγρόν αγοράζουν.
Διότι αν είχαν έστω και την παραμικρή αίσθηση του μέτρου θα πρόσεχαν τι δηλώνουν, τι επισημαίνουν κι εν τέλει τι θεωρούν είδηση.
Με απόλυτο πραγματικά σεβασμό σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την αποκλιμάκωση των τιμών, είναι μερικές φορές που νιώθεις εντελώς χαμένος στον κόσμο σου (για να το πούμε κομψά), όταν διαβάζεις ανακοινώσεις του τύπου «μειωμένες κατά 2% οι τιμές στις μεγάλες αλυσίδες και το δεύτερο δίμηνο του 2013».
Σε μια εποχή που μισθοί έχουν υποχωρήσει 20, 30 και 40%, κάποιοι διατυμπανίζουν με καμάρι ότι οι τιμές τους έχουν υποχωρήσει 2%.
Κι αναρωτιέσαι αν είσαι τόσο βλάκας που μόνο εσύ δεν βλέπεις το θαύμα που βλέπουν όλοι οι άλλοι.

Και το πράγμα γίνεται χειρότερο όταν η πτώση του 2% αναλύεται σε κατηγορίες.
Τα γαλακτοκομικά σημείωσαν μείωση τιμών 0,12%, οι καφέδες/αναψυκτικά 0,60% και τα κατεψυγμένα 1,37%!!!!!!
Από πέρυσι την άνοιξη γίνεται υποτίθεται συστηματική προσπάθεια να πέσουν οι τιμές. Αν όλη η προσπάθεια είχε τέτοιου …ύψους αποτελέσματα, ζήτω που καήκαμε.
Όμως όχι είχαμε και μεγαλύτερες μειώσεις στα κρέατα γενικώς 6,30% και στα φρούτα/λαχανικά 16,89%.
Αν και το επόμενο διάστημα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, ε, κάτι γίνεται.
Διαφορετικά οι μειώσεις αυτές φοβόμαστε ότι είναι αποτέλεσμα της ισχνής ζήτησης την πασχαλινή περίοδο…
Σαφώς κι οι μεγάλες αλυσίδες έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν την αποκλιμάκωση των τιμών (λέγε με μερίδια) και σαφώς η προσπάθεια είναι ορατή στα ράφια (προσφορές κ.α.).
Όμως τίποτα απ’ ότι έχει γίνει δεν είναι αρκετό για τον κόσμο που πραγματικά υποφέρει, διότι 0,12% κάτω τα γαλακτοκομικά δεν έχει γι’ αυτόν κανένα απολύτως νόημα…
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: