Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

GRITO ROCK: Ο Όλυμπος έχει την τιμητική του!

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι "Γιατροί του Κόσμου" σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις της τρίτης μέρας του διεθνούς φεστιβάλ Grito Rock - Thessaloniki Olympos 2013 που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ.
Το φεστιβάλ Grito Rock διοργανώνεται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, και φέτος είναι αφιερωμένο στον Όλυμπο και τη νομική του προστασία. Εκατομμύρια πολίτες θα κληθούν να στηρίξουν το αίτημα της άμεσης ένταξης του βουνού των θεών στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και τον καθορισμό Ζωνών Προστασίας με όρους των χρήσεων γης.

Στηρίξτε τώρα το αίτημα της άμεσης νομικής προστασίας του βουνού, κάνοντας κλικ εδώ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στην εκδήλωση εθελοντικά και κανείς δεν θα λάβει χρηματική απολαβή.
Οι πολίτες που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις καλούνται να προσφέρουν φάρμακα και τρόφιμα (όσπρια και ζυμαρικά) για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" των "Αλληλέγγυων" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Το πρόγραμμα της Κυριακής σε 6 εικόνες


Συμμετέχουμε και αγωνιζόμαστε
300 μαθήτριες και μαθητές θα ζωγραφίσουν έναν τεράστιο πίνακα, ο οποίος θα φωτογραφηθεί και στη συνέχεια θα σταλεί σε 300 πόλεις, 30 διαφορετικών χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η χώρα μας, με την αποστολή του ομαδικού έργου τέχνης, θα στείλει ένα πολλαπλό μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο: Είμαστε δυνατοί και όρθιοι! Είμαστε ενωμένοι και δεν φοβόμαστε! Συμμετέχουμε, κρατάμε σφιχτά το χέρι του διπλανού, αγωνιζόμαστε και δεν πρόκειται να παραδώσουμε πατρίδα. Αυτά μαθαίνουμε στη νέα γενιά! Στα παιδιά μας.
Τα μικρά ονόματα των παιδιών και η ηλικία τους, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα αποσταλούν μαζί με τον ψηφιακό πίνακα σε 300 πόλεις.


Μέλη της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Ν. Πιερίας θα εκθέσουν πίνακες ζωγραφικής με θέμα τον Όλυμπο σε μία από τις αποθήκες του Καπνικού Σταθμού, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν καθαριστεί, έχουν ασπριστεί και είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τα έργα τέχνης των συμπολιτών μας. Μια έκπληξη έχουν ετοιμάσει τα μέλη της Ένωσης για όλους τους επισκέπτες, στην είσοδο του Καπνικού Σταθμού.


Φωτογράφοι, φίλοι του μυθικού βουνού από τη Θεσσαλονίκη, θα εκθέσουν σπάνιες φωτογραφίες από διάφορες τοποθεσίες ιδιαίτερου κάλλους του γηραιού Ολύμπου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη στην οποία στεγάζεται το "Κοινωνικό Παντοπωλείο".


Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, λάτρεις και μελετητές του Ολύμπου, θα παρουσιάσουν μοναδικά στοιχεία για τα φυτά και την βλάστηση του. Η ομάδα παρουσίασης αποτελείται από τους  Θεοδωρόπουλο Κώστα, Ελευθεριάδου Ελένη, Ξυστράκη Φώτη, και Μαυρίδη Γιάννη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη του "Κοινωνικού Παντοπωλείου"


Τέσσερα ξεχωριστά μουσικά συγκροτήματα υπόσχονται να μας χαρίσουν μια υπέροχη βραδιά. Τέσσερα διαφορετικά μουσικά σχήματα με ήχους ETHNIK BALKAN θα κλείσουν την τρίτη μέρα του Grito Rock Thessaloniki Olympos 2013 παίζοντας και τραγουδώντας για όλους εμάς, στην αυλή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Δεν θα κρυώσει κανείς! Θα ανάψουμε φωτιά, θα χορέψουμε μέχρι αργά το βράδυ και για όσους πεινάσουν, θα υπάρξει και ζεστή φασολάδα.
Συμπολίτες, επισκεφτείτε την Κυριακή τον Καπνικό Σταθμό. Το εγκαταλελειμμένο κτίριο, κρατική περιουσία που μέχρι πρόσφατα, ρήμαζε κυριολεκτικά. Το "Ινστιτούτο" της Φλέμινγκ απέκτησε και πάλι ζωή. Αναστήθηκε από το μεράκι και την αγάπη απλών πολιτών που το φροντίζουν εδώ και 6 μήνες.
Μη ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας λίγα όσπρια ή μακαρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: