Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ

Σε μια κοινωνία που βάλλεται πανταχόθεν, σε ένα κόσμο που βαδίζει πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, στην Ελλάδα της οικονομικής και ηθικής κρίσης, στην Κατερίνη των μυρίων προβλημάτων, υπάρχει και το μπάσκετ που δίνει τον δικό του αγώνα, τη δική του μάχη για την επιβίωση του αθλήματος.
Ο Πιερικός Αρχέλαος ακολουθώντας μια σταθερή πορεία, ανεξαρτήτως του υποβιβασμού από την Α2 στην Β΄ Εθνική, συνεχίζει τη δύσκολη προσπάθεια. Η πορτοκαλί μπάλα δεν σταμάτησε να «φλερτάρει» με τα καλάθια στα παρκέ των γυμναστηρίων και η παρουσία του συλλόγου κοσμεί τον χώρο του μπάσκετ.
Ο Αποστόλης Πόδας και οι συνεργάτες του δεν χρειάζονται βέβαια τη δική μας επιβράβευση για να πιστοποιηθεί η επιτυχημένη και αξιοπρεπής δράση τους στο σύλλογο.
Ο χρόνος κρίνει το αποτέλεσμα, καθώς επίσης και η δουλειά που αθόρυβα επιτελείται σε όλα τα τμήματα.Οι διοικούντες, οι προπονητές, οι αθλητές, οι φίλαθλοι και όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ και την ομάδα της Κατερίνης συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο που εισπράττει τακτικά τα εύσημα από την μπασκετική Ελλάδα.

Ο Πιερικός Αρχέλαος αγωνιζόμενος φέτος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ανανέωσε το ρόστερ του με νεαρούς κυρίως αθλητές, έχοντας ως στόχο το χτίσιμο ενός υγιούς, νεανικού συνόλου και ταυτόχρονα την παραμονή στην κατηγορία. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και απαιτεί υπομονή κι επιμονή από όλους.
Σε 17 αγώνες η ομάδα μας σημείωσε 6 νίκες, ηττήθηκε σε 11 παιχνίδια, ισοβαθμεί με 23 βαθμούς στην 10η θέση μαζί με την Μεταμόρφωση Βόλου και την ΜΕΝΤ, έχοντας κάνει το ρεπό στην προηγούμενη αγωνιστική. Ο αγώνας της επόμενης αγωνιστικής με την ΜΕΝΤ, την Κυριακή 10 Μαρτίου στο γυμναστήριο του Σ. Σταθμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία.
Όσοι αγαπούμε τον αθλητισμό, το μπάσκετ, τον Πιερικό Αρχέλαο και την Κατερίνη θα πρέπει με τη συμμετοχή μας, τη στήριξη μας, που τη φετινή χρονιά ίσως να μην είναι η δέουσα, να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια στα εναπομείναντα παιχνίδια αρχής γενομένης με τον αγώνα της Κυριακής.
Επειδή η ζωή μας έχει φτωχύνει, ποιοτικά και ποσοτικά, σε πολλά επίπεδα τον τελευταίο καιρό, ας συμπορευτούμε με τους ανθρώπους που αναπτύσσουν τον αθλητισμό, ας τους συμπαρασταθούμε, ας πεισμώσουμε επιτέλους για το μέλλον των νέων παιδιών, για το καλό της πόλης, για το μπάσκετ, για τον Πιερικό Αρχέλαο.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: