Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΠΙΕΡΙΑ

Ένα στοίχημα που χάθηκε πριν ποντάρουμε;
Περισσότερα από 13 χρόνια η ποδηλατική ομάδα του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης κρούει τον κώδωνα του ποδηλατικού τουρισμού αλλά κανείς δεν θέλει να ακούσει!
Από το 2000 πραγματοποιεί καταβάσεις στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου για να τονίσει τον ποδηλατικό παράδεισο που κρύβεται στα Πιέρια όρη!
Ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά ποδηλατικά πάρκα στα Βαλκάνια !
Δεκάδες ποδηλάτες χειμώνα-καλοκαίρι θέλουν να τον επισκεφτούν και ο μόνος κόμβος επικοινωνίας είναι η ποδηλατική ομάδα του Σ.Ε.Ο. …
Το 2005 στην Παραλία Κατερίνης σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλίας και υποστηρικτή το κατάστημα ποδηλάτων: EXTREME 7Ης Μεραρχίας 72 , πραγματοποιεί με απόλυτη επιτυχία ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά show ΒΜΧ : flat,street & ramp .
Δεκάδες ποδηλάτες ,οι καλύτεροι ΒΜΧαδες απ ’όλη την Ελλάδα δίνουν δυναμικό παρών και μας δηλώνουν πώς παρ’ ότι έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα , πρώτη φόρα άκουγαν για την Παραλία (;)Κατερίνης που τους θύμιζε Μύκονο!

...Βουλγαρία, Κροατία , Ιταλία, Ισπανία είναι μερικές από τις χώρες (δεν αναφέρουμε τις βόρειες γιατί εκεί έχουν ξεφύγει κυριολεκτικά ) που έχουν υψηλής ποιότητας ποδηλατικό τουρισμό και παροχές… και ανάλογες είναι και οι ανταμοιβές τους !
Ενδεικτικές παροχές που προσφέρουν οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι : ποδηλασία και ευεξία(bike&wellness),οικογενειακή ποδηλασία (bike & family),ποδηλασία γευσιγνωσίας( bike & gourmet),ποδηλασία και σπορ(bike & sport)… και φυσικά ποδηλατικές διαδρομές σε βουνό και θάλασσα.
Οι βασικές κατηγορίες των ξενοδοχείων που δέχονται ποδηλάτες είναι συνήθως : CLASSIC ,ELITE , PRO.
Με βασικές κοινές παροχές : πλήρες τεχνικό συνεργείο ποδήλατων και βασικών ανταλλακτικών. Υποστήριξη σε ποδηλατικές διαδρομές με χάρτες ,έμπειρους ποδηλάτες , πιστοποιημένους συνοδούς διασώστες, όχημα συνοδείας ,ενοικιάσεις υψηλής ποιότητας ποδηλάτων…
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης (1963 -2013) η ποδηλατική ομάδα του συλλόγου ,υποστηρίζει και προωθεί μαζί με το μεγαλύτερο ποδηλατικό forum του νομού τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (facebook) , κάθε ποδηλατική προσπάθεια εναλλακτικού ποδηλατικού τουρισμού.
...Αυτή την στιγμή ο αρχηγός της αγωνιστικής ομάδας Σ.Ε.Ο.- extremeteam1 Λεωνίδας Μπανούσης βρίσκεται στην Κύπρο (Λευκωσία-Λάτσια) , σαν άτυπος πρεσβευτής της ποδηλατικής ομάδας του Σ.Ε.Ο. και έχει αποσπάσει tα καλυτέρα σχόλια και εντυπώσεις για την Πιερική ποδηλασία !
...Προσεχείς πανελλήνιες εκδηλώσεις- και ποδηλατικές- που θα υποστήριξη η ομάδα του Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ μαζί με τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ :

14 Απριλίου «Let’s do it» καθαρισμός, συντήρηση και ανάδειξη ποδηλατικών διαδρομών στο ΑΛΣΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ Παλιό Κεραμίδι και ποδηλατοπορεία 15κμ.

21 Απριλίου «ΣΦΕΝΔΑΜΗ ΜΤΒ FESTIVAL» ποδηλατοπορεία από Κατερίνη 50κμ.

15 Ιουλίου «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ 1680μ» ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. Τριήμερο ορειβατικών εκδηλώσεων και ποδηλατικών διαδρομών στα Πιέρια και δεκάδες άλλες διαδρομές σε συνεργασία με τις πιο ενεργές ποδηλατικές ομάδες τις Πιερίας.

Περισσότερες πληροφορίες
facebook : ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ & extremeteam1 blogspot

ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

23510 73977 & 6992325747

Δεν υπάρχουν σχόλια: