Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

To αλογίσιο κρέας και η …τύχη των Ελλήνων καταναλωτών

Μπορεί να είναι ιδέα μας, αλλά μια σειρά ζητημάτων που άπτονται του καταναλωτή
φαίνεται ότι έχουν να κάνουν με την καλή διάθεση των επιχειρήσεων να τα διαχειριστούν και να τα αντιμετωπίσουν.
Παραδείγματος χάριν, οι έλεγχοι.
Αν μια επιχείρηση θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο της παρουσίας της την ποιότητα και την προσφορά προϊόντων υψηλών ποιοτικών στάνταρτς προς τον καταναλωτή, έχει καλώς.
Θα τρώμε ασφαλή προϊόντα.
Αν όχι, τότε του θέματος επιλαμβάνεται η θεά Τύχη…
Και οι κρατικοί μηχανισμοί τι κάνουν, θα αναρωτηθεί κάποιος.

Έλα μου ντε, οι κρατικοί μηχανισμοί τι κάνουν;
Δείτε τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, τον λεγόμενο ΕΦΕΤ, που είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια και τους ελέγχους στα τρόφιμα.
Απασχολεί την επικαιρότητα, είτε για τις αλλαγές στη διοίκησή του, είτε αν μεταφέρεται η αρμοδιότητά του, από το ένα υπουργείο στο άλλο (τελευταίως ανήκει στο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ήταν στο Ανάπτυξης…).
Κάτι σκάνδαλα τύπου «μουχλιασμένα γιαούρτια» και «σπορέλαια-πετρέλαια», συμπτωματικά βρέθηκαν στο δρόμο του και τι να κάνει, άρχισε τις ανακοινώσεις και δηλώσεις.
Τούτες τις ημέρες, ολόκληρη η Ευρώπη συγκλονίζεται από ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο.
Εντάξει το ξέρετε. Αλογίσιο κρέας σε σκευάσματα μοσχαρίσιου (λέμε τώρα κρέατος).
Έχουν μπλέξει τα πόδια τους τέσσερις-πέντε χώρες και Θεός ξέρει πόσες άλλες.
Εμείς όμως άρχοντες.
Επικοινωνούμε με τις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών (αυτό έλειπε) κι ενημερώνουμε με ακαταλαβίστικες ανακοινώσεις στο site μας (που δεν ξέρεις, δεν βρίσκεις) για τις εξελίξεις.
Τώρα έχει κάνει ελέγχους σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κάνει ήδη ή θα κάνει, θα σας γελάσουμε…Η νέα διοίκησή του κι ο Θεός γνωρίζει.
Διότι ο ΕΦΕΤ δεν μπαίνει στον κόπο να διαφωτίσει το κοινό αλλά και να προχωρήσει προφανέστατα σε σαρωτικούς ελέγχους. Φανταζόμαστε πως αν κάτι τέτοιο έκανε θα το διαφήμιζε αρκούντως, αν μη τι άλλο για να δείξει ότι κάτι κάνει και να υπενθυμίσει την ύπαρξή του.
Η μόνη επιχείρηση που έχει προχωρήσει σε ανακλήσεις προϊόντων προληπτικά είναι η Carrefour κι αυτό το έκανε από μόνη της και όχι ως αποτέλεσμα ελέγχου, απ’ ότι καταλαβαίνουμε από τις εξαιρετικά γραφειοκρατικές ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ. Το ερώτημα αν είναι η μόνη που έπρεπε να προχωρήσει σε ανακλήσεις, θα μείνει επί του παρόντος αναπάντητο…
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: