Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το Grito Rock Thessaloniki - Olympos 2013

Η Χριστίνα και η Αλεξία είναι από τη Θεσσαλονίκη.
Παρακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της ΕΟΔνΠ, εδώ και πολύ καιρό, ειδικά κάθε τι που έχει σχέση με τον Όλυμπο και την προστασία του.
Με αφορμή την προσπάθεια ταφής βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδές του, είχαν την ιδέα να συνδέσουν το βουνό των θεών με το Grito Rock World Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο.
Grito Rock σημαίνει "Κραυγή Ροκ" στα Βραζιλιάνικα, είναι η μία πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου μουσικής και οργανώνεται σχεδόν ταυτόχρονα σε 300 πόλεις 30 χωρών από χιλιάδες εθελόντριες και εθελοντές.

Προτάθηκε στην ομάδα μας να συμμετάσχει στην οργάνωση του φεστιβάλ το οποίο θα φέρει την ονομασία GRITO ROCK Thessaloniki - Olympos 2013.
Αποδεχτήκαμε την πρόταση και έτσι φέτος, για πρώτη φορά, η «κραυγή» θα ακουστεί από την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και την πόλη μας, την Κατερίνη.
To Grito Rock παίρνει πάντα το όνομα της πόλης ή της χώρας που φιλοξενείται (Grito Rock Buenos Aires, Grito Rock Spain κλπ).Το Grito Rock Thessaloniki - Olympos 2013 θα ξεκινήσει στις 1 και 2 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και θα κλείσει την Κυριακή 3 Μαρτίου στην Κατερίνη. Θα είναι αφιερωμένο στον Όλυμπο με αποτέλεσμα να προβληθεί ο τόπος μας και να αναδειχτούν πολύ σημαντικά θέματα για την προστασία του.
Η ΕΟΔνΠ, όπως σε κάθε νέα δράση της, καλεί όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα που θα δουλέψει για την οργάνωση της 3ης μέρας του φεστιβάλ, εδώ στην Κατερίνη, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:00 στέλνοντας email στη διεύθυνση info@otoposmou.com.
Η είσοδος στο φεστιβάλ σε όλες τις χώρες είναι ελεύθερη για τους πολίτες και κανένας από τους συντονιστές, συμμετέχοντες και διοργανωτές δεν λαμβάνει χρηματική αμοιβή.
Εκατομμύρια νέες και νέοι θα παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στις 300 πόλεις των 30 χωρών, θα δημιουργηθούν συνεργίες μεταξύ των πόλεων και θα αναδειχτούν θέματα των τοπικών κοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Καλούμε τις νέες και τους νέους της πόλης μας να βοηθήσουν στην προβολή του τόπου μας, συμμετέχοντας στην οργάνωση της νέας δράσης.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
www.otoposmou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: