Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αγ. Βαλεντίνος και …οι εραστές της επιτυχίας

Τα καλά νέα είναι δυσεύρετα.
Οπότε το γεγονός ότι ελληνικές εταιρείες με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες επιμένουν παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους είναι μια αχτίδα ελπίδας μέσα στο απέραντο γκρίζο.
Η είδηση είναι πως περίπου 25 εταιρείες θα εκπροσωπηθούν στη Διεθνή Έκθεση GSMA Mobile World Congress 2013 που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στα τέλη του μήνα και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 70.000 επισκέπτες.
Για πρώτη φορά υπάρχει ελληνική συμμετοχή και είναι μια απόδειξη πως υπάρχει και μια Ελλάδα που αντιλαμβάνεται τις μεγάλες αλλαγές στον σύγχρονο κόσμο και το πέρασμα σε μια νέα ιστορική περίοδο όπου ελάχιστα θα μείνουν όπως χθες.
Το ελληνικό μυαλό όταν δουλεύει καταφέρνει να κάνει θαύματα.

Αρκεί να βρίσκει το δρόμο ανοιχτό και να μην συναντά «οδοφράγματα» από κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα.
Φαίνεται πως οι τεχνολογίες αιχμής δημιουργούν για πρώτη φορά ένα πεδίο όπου μπορεί να φυσήξει ένας πραγματικά δημιουργικός άνεμος και το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτός ο άνεμος μπορεί να γίνει τόσο δυνατός ώστε να πάει τη χώρα πέρα από τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα.
Οι καλές επιδόσεις στα start ups που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, οι επιτυχημένες επιχειρηματικές στρατηγικές ελληνικών επιχειρήσεων σε τομείς αιχμής όπως η μικροηλεκτρονική, η νανοτεχνολογία ακόμη και η αεροδιαστημική, αποδεικνύουν πως «κάτι γίνεται». Και μάλιστα με ένα τρόπο αθόρυβο, χαμηλών τόνων αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό στις μεγάλες αγορές των εξωτερικού.
Το αναπτυξιακό μοντέλο «θάλασσα, ήλιος, σουβλάκι και τσιμέντο» ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Το ζητούμενο είναι να επιστρέψει ξανά η δημιουργία σε αυτόν τον τόπο. Κι αυτό δεν θα συμβεί με το να δίνει συνεντεύξεις ο Τζήμερος στο ΣΚΑΙ (…που τον θυμήθηκαν ξαφνικά!) αλλά με ανθρώπους που έχουν γνώσεις και ικανότητες και δεν διστάζουν να αναλάβουν το ρίσκο να τις δοκιμάσουν στον ανταγωνιστικό στίβο της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας.
Αυτοί οι… «Βαλεντίνοι» της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της επιτυχίας, πιστεύω πως έχουν λόγους να γιορτάζουν 365 μέρες το χρόνο και να μεταδίδουν το μήνυμα πως η προσωποπαγή, γραφειοκρατική, αδιαφανής και πελατειακή λειτουργία του πολιτικού συστήματος δεν είναι μοίρα για αυτόν τον τόπο.
ΥΓ: Επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, σημαντικό ρόλο στο να καταστεί πραγματικότητα η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στη διεθνή έκθεση της Βαρκελώνης έπαιξε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο οποίος φαίνεται πως δουλεύει αθόρυβα κι αποτελεσματικά. Κάτι είναι κι αυτό. Τουλάχιστον δεν είναι όλοι… Μέργοι!
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: