Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Νομοθετική ρύθμιση για τους εικονικούς γάμους αλλοδαπών

Το υπουργείο Εσωτερικών μέσω νομοθετικής ρύθμισης θα αντιμετωπίσει το ζήτημα των εικονικών γάμων μεταξύ αλλοδαπών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στη χώρα μας!
Απο έρευνα που διενεργήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, διαπιστώθηκαν 22 περιπτώσεις εικονικών γάμων αλλοδαπών υπηκόων με Ευρωπαίους πολίτες, λόγω προσκόμισης πλαστών δικαιολογητικών.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποκαλύπτει ότι ανάλογα περιστατικά ερευνώνται στο Ρέθυμνο και τα Χανιά και αναφέρει ότι δόθηκαν εντολές και οδηγίες για την εντατικοποίηση των ενεργειών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας, Ρεθύμνου και Χανίων, για την αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν και τη συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Με έγγραφό του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, το διαβίβασε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, με την οποία καταγγέλλει ότι το τελευταίο έτος έχουν αυξηθεί οι εικονικοί πολιτικοί γάμοι ανάμεσα σε γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας και Ρουμανίας και σε άνδρες υπηκόους Πακιστάν και Συρίας, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με σκοπό να αναγνωριστούν οι παράνομοι μετανάστες ως σύζυγοι πολιτών της ΕΕ και, συνεπεία τούτου, να παραμείνουν νόμιμα στη χώρα μας.
Μάλιστα, ο βουλευτής έχει καταγγείλει ότι υπάρχει οργανωμένη δράση κυκλωμάτων τέλεσης εικονικών γάμων και κατάρτισης πλαστών εγγράφων.
Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ενημερώνει τον βουλευτή ότι, έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, διαπιστώθηκαν 22 περιπτώσεις εικονικών γάμων αλλοδαπών υπηκόων με Ευρωπαίους πολίτες, στους οποίους, λόγω προσκόμισης πλαστών δικαιολογητικών, ανακλήθηκαν οι χορηγηθείσες άδειες διαμονής, εκδόθηκαν ευρύτερες αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους, καθώς και αποφάσεις επιστροφής.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εγγραφή τους στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών.
Ο κ. Δένδιας αποκαλύπτει ότι ανάλογα περιστατικά ερευνώνται στο Ρέθυμνο και τα Χανιά και αναφέρει ότι δόθηκαν εντολές και οδηγίες για την εντατικοποίηση των ενεργειών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας, Ρεθύμνου και Χανίων, για την αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν και τη συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει ότι το υπουργείο έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς τους αρμόδιους για την έκδοση αδειών γάμων δήμους, επισημαίνοντας ότι, σε περίπτωση υπόνοιας καταστρατήγησης των διατάξεων για τη νόμιμη παραμονή των αλλοδαπών στη χώρα, οφείλουν να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ.Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, εφόσον γίνει έλεγχος στα στοιχεία του υποβληθέντος φακέλου και υπάρξουν ενδείξεις κατάχρησης, απάτης ή πλαστότητας, οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων που θεμελιώνουν την κατάχρηση ή την απάτη, ενώ αν υπάρξουν ισχυρές αποδείξεις μπορεί να εκδοθούν και αποφάσεις επιστροφής των αλλοδαπών.
Επιπροσθέτως, ο κ. Αθανασίου ενημερώνει τη Βουλή ότι, από τον αριθμό των απορριπτικών αποφάσεων αιτημάτων χορήγησης δελτίου διαμονής, προκύπτει ότι η ακολουθούμενη πρακτική περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την καταχρηστική κατοχύρωση δικαιώματος διαμονής με την ιδιότητα μέλους οικογένειας πολίτη της ΕΕ.
ΠΗΓΗ.best-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: