Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Να μπει ειδικός φόρος στις κοτσίδες!

Το να επιχειρήσει να μπει κανείς στο μυαλό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη φαντάζομαι πως θα είναι κάτι απείρως πιο σουρεαλιστικό από την κινηματογραφική ταινία
«Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς» που έσπαγε ταμεία πριν από δεκατέσσερα χρόνια.
Το τι υπάρχει μέσα εκεί και κατάφερε να εκφραστεί με την πρόταση να φορολογούνται παραπάνω όσοι δηλώνουν στην εφορία (!) χριστιανοί ορθόδοξοι για να πληρώνονται οι ιερείς, είναι πραγματικά σκοτεινό μυστήριο.
Εκτός κι αν η εξήγηση υπάρχει στο γνωστό τραγούδι «Το θολωμένο μου μυαλό» του Άκη Πάνου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κουράκης κατάφερε να «θολώσει» τόσο πολύ την εικόνα του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» που επιχειρεί να χτίσει ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε αν είναι κανείς πολύ καχύποπτος, θα μπορούσε να αποδώσει τα πραγματικά κίνητρα του Κουράκη στην εσωκομματική αμφισβήτηση της «γραμμής» Τσίπρα. Άλλωστε είναι εκ των βουλευτών που έχει υποστηρίξει σε εσωτερικές συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως με τις ακραίες θέσεις που παίρνει κατά καιρούς το Αριστερό Ρεύμα του Λαφαζάνη «δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην προοπτική κυβερνησιμότητας.».
Είτε πρόκειται για «προβοκάτσια» στον Τσίπρα, είτε πρόκειται για απλή βλακεία, το γεγονός είναι πως ο Κουράκης έκανε τόση ζημιά, όσοι δεν μπορούν να κάνουν δέκα Κεδίκογλου μαζί με τον Μουρούτη. Από κει και πέρα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Αλλά αυτά τα ζητήματα δεν τα λύνουν τα Γραφεία Τύπου. Είναι ζητήματα που τα λύνει η ηγεσία ενός κόμματος που φιλοδοξεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Αν δεν μπορείς να τα βάλεις με τον Κουράκη, θα διαπραγματευτείς σθεναρά με τον Σόιμπλε; Υπάρχει περίπτωση να το πιστέψει κανένας αυτό;
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να «παίζει τις κουμπάρες» πότε με τον Διαμαντόπουλο που θυμήθηκε πως είναι αναρχικός αφού εξελέγη βουλευτής και πότε με τον Κουράκη, ο οποίος ξαφνικά αποφάσισε «να βάλει πλάτη» για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Είναι case study οι τύποι!
Ηγεσία δεν είναι «ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες.». Αυτά είναι παραμύθια.
Ηγεσία σημαίνει πως όταν χρειαστεί «παίρνω κεφάλια», με ή χωρίς κοτσίδα.
Οι «στροφές» θέλουν επιδεξιότητα και γρήγορα ανακλαστικά. Αλλιώς, σε…πετάνε έξω.

ΥΓ1: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα μπαλώσει, ψάχνοντας παλιές δηλώσεις του Στουρνάρα για το ίδιο θέμα και κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Το «τεφλόν προστασίας» του ΣΥΡΙΖΑ από τη βλακεία και τον αριστερισμό έχει αρχίσει να εμφανίζει μεγάλες τρύπες που θα φανούν στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

ΥΓ2: Ακόμη περιμένω απάντηση στην πρόταση που έκανα στον Κουράκη στο twitter για ειδικό φόρο σε όσους έχουν κοτσίδα.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: