Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αντισταθείτε και δράστε...

του Ηλία Τσολακίδη
Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στα διόδια του Αιγινίου, την άγρια επίθεση των ΜΑΤ και τη σημερινή δίκη των 11 συλληφθέντων.
Αφιερωμένο σε όλους εσάς που αντισταθήκατε χθες ενάντια στα ΜΑΤ, σε όλους εσάς που ξενυχτήσατε στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου, αντιστεκόμενοι για εμένα και την οικογένειά μου. Αλλά και σε όλους εσάς, που όπως κι εγώ, δεν βρήκατε το χρόνο να είστε εκεί!
Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, χθες, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσής του, μίλησε για όλους εμάς:
“Αντισταθείτε, αντισταθείτε σε αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα, αντισταθείτε στα όνειρα των γονιών σας για μια θεσούλα, αντισταθείτε στη μιζέρια της καθημερινότητας, αντισταθείτε σε ότι πλήττει την αισθητική σας, μην υποκλινόσαστε σε ότι δεν σας αρέσει, αντισταθείτε -όχι απαραίτητα στην πολιτική, αλλά στην καθημερινότητα- αυτή είναι περισσότερο πολιτική-, αντισταθείτε στους καθηγητές σας, αντισταθείτε και δράστε..."
Απαύγασμα της ομιλίας - αντιφώνησης του επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά - το έργο του οποίου -σύμφωνα με το ψήφισμα του τμήματος «εκπροσωπεί τη δημιουργική Ελλάδα και προβάλλει το φως της παγκόσμια»
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
www.otoposmou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: