Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Fuck the Constitution

Όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός το 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου,οι Αμερικάνοι του ζήτησαν να δώσει μερικά νησιά στους Τούρκους για να ικανοποιήσει την Άγκυρα.
Τότε,λέγεται ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου απάντησε,ότι δεν του επιτρέπεται από το Σύνταγμα να παραχωρήσει τμήμα της ελληνικής επικράτειας.
Και ο Πλανητάρχης Τζόνσον είπε:"Fuck the Constitution"
Φράση την οποία ενστερνίστηκε πλήρως ο εγγονός του τότε Πρωθυπουργού αλλά και ο σημερινός Πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς...
Σήμερα κατετέθησαν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Καλούμε λοιπόν να μας εξηγήσουν αυτή τη στιγμή ποιά είναι η έκτακτη ανάγκη που ενεργοποίησε το Άρθρο 44 παρ.1 του Συντάγματος....
Επί 4 μήνες "διαπραγματεύονται" και γνωρίζουν...
Πριν μερικές μέρες η Βουλή κατεπειγόντως ξαναψήφισε σε Ολομέλεια.
Δεν τα έδωσαν στο Κοινοβούλιο.
Προσέξτε τι προβλέπει το άρθρο 44 παρ.1 που επικαλείται η Κυβέρνηση για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου:

Άρθρο 44
1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1; μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
Δεν τηρείται καμία προυπόθεση από αυτές που ορίζει το Σύνταγμα.
ΠΗΓΗ.pikri-sokolata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: