Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Χειρόγραφα του Νεύτωνα γραμμένα στα αρχαία ελληνικά

Ο Νεύτωνας έγραφε στα αρχαία ελληνικά, γεγονός που δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει…
Περισσότερες από 4.000 σελίδες από τα χειρόγραφά του βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και είναι γραμμένα στα αρχαία ελληνικά.
Ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός φοίτησε στο Cambridge από το 1661-1665, από το 1669-1701 δίδασκε, ενώ το 1703 εξελέγη πρόεδρος της Royal Society, θέση που κατείχε μέχρι το θάνατό του.
Το Πανεπιστήμιο επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα.
Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του ''Principia Mathematica'' (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του αντίτυπο.
Οι συγκεκριμένες σημειώσεις περιλαμβάνουν σημειώσεις από τις σπουδές του και τις εξερευνήσεις του στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μεταφυσική.
Για να καταλάβετε πόσο ανεκτίμητη είναι η γνώση των αρχαίων ελληνικών, που δυστυχώς ορισμένοι στην χώρα μας και όχι μόνο μεθοδεύουν την εξαφάνισή της…
ΠΗΓΗ.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: