Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

H σοκολάτα "Θωρακίζει" απο τα εγκεφαλικά

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να προστατεύει από τα εγκεφαλικά επεισόδια υποστηρίζει μελέτη Σουηδών επιστημόνων που παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες 37.000 ανδρών στη Σουηδία για μια δεκαετία.
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν πάντως ότι τα αποτελέσματα δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως δικαιολογία για υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας.
Το δείγμα χωρίστηκε σε τέσσερις ομάδες με βάση την ποσότητα σοκολάτας που κατανάλωνε, με την ομάδα της μικρότερης κατανάλωσης κατά μέσον όρο να μην τρώει σοκολάτα κάθε εβδομάδα και την ομάδα με τη μεγαλύτερη να καταναλώνει 63 γραμμάρια.
Συγκρίνοντας τις ομάδες, η έρευνα έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν την περισσότερη σοκολάτα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη σοκολάτα φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά έναντι της καρδιαγγειακής νόσου λόγω των αντιοξειδωτικών, αντιθρομβοτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους. Είναι επίσης πιθανό να μειώνουν τη συγκέντρωση κακής χοληστερόλης στο αίμα και την αρτηριακή πίεση.
Οι ειδικοί πάντως τονίζουν ότι την ίδια στιγμή η σοκολάτα περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών και θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.ΠΗΓΗ.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: