Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή αναγνώστη προς τον Πρωθυπουργό

Κύριε πρωθυπουργέ,

δεν είναι η πρώτη φορά που συντάσσω επιστολή για εσάς. Αναγκάζομαι να το κάνω και θα συνεχίσω να το κάνω όσο μπορώ, να ακούω, να διαβάζω και να βλέπω τι γίνεται καθημερινά σε αυτόν τον τόπο. Δεν έχω την ψευδαίσθηση, ότι φτάνουν στα χέρια σας οι επιστολές μου, ή τα μηνύματα που στέλνω στα γραφεία του κόμματος του οποίου ηγείσθε, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Το θεωρώ υποχρέωσή μου και κάνω ότι μπορώ και αν μπορούσα θα έκανα πολύ περισσότερα.
Την βασικότερη αφορμή για την σημερινή επιστολή, μου την έδωσε, το γράμμα που έγραψε ένας δύστυχος οικογενειάρχης από την Θεσσαλονίκη στον τύπο και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, που αναφέρει ότι μαζί με την γυναίκα του έχουν έξι ολόκληρες μέρες να βάλουν κάτι στο στόμα τους, πέρα από το ότι εδώ και ένα χρόνο στερούνται του αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών.

Σε μία χώρα σαν την Ελλάδα που τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν αυτοκτονήσει δεκάδες πολίτες λόγω χρεών και λοιπών δεινών που έφερε η κρίση, αλλά που εσείς οι πολιτικοί, πέραν κάποιων θεατρινίστικων αποφάσεων, όπως μερική περικοπή κάποιων αμοιβών και εξαγγελιών για κάθαρση του δημόσιου βίου κ.λπ. σε μια χώρα επαναλαμβάνω που ασυνειδήτως περικόπτετε δαπάνες από την παιδεία και την υγεία, που είναι τα δύο κυριότερα αγαθά ενός πολιτισμένου κράτους όπως θα θέλαμε να είμαστε και ήμασταν το πάλαι ποτέ, δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα να πάει μπροστά με τίποτα και ενσυνείδητα επαναλαμβάνω την οδηγείτε στην εξαθλίωση και στην καταστροφή.
Από την άλλη όμως συνεχίζονται οι παράνομοι διορισμοί, (υπάλληλοι στην Βουλή από τον προηγούμενο πρόεδρο της μιας μέρας, που δεν έχασε την ευκαιρία να βολέψει κάποιους δικούς του, (1700 έφθασε ο αριθμός τους, από 600 που ήταν το 2002 με πάνω από 100 εκατομμύρια € μισθούς τον χρόνο), διορισμός του κ. Πλασκοβίτη σε θέση ανύπαρκτη στην Τ. της Ε. κατ΄απαίτηση του κ. Βενιζέλου και με μισθό 12.000 τον μήνα κ.λπ. κ.λπ.)
Διαβάζω κ. Σαμαρά, ότι αν θέλατε να καταπολεμούσατε σαν κυβέρνηση και εσείς και οι προηγούμενοι, (γιατί η ευθύνη δεν είναι μόνο δική σας), την φοροδιαφυγή και την ανασφάλιστη εργασία, που στους αλλοδαπούς ανέρχεται στο ποσοστό 27,1% και στους έλληνες στο 49,8%, ποσοστά που δεν υπάρχουν σε καμία χώρα, ούτε στις πιο υπανάπτυκτες, δεν θα υπήρχε καθόλου ανάγκη να μειωθούν ούτε κατά 1% οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των απομάχων αυτής της χώρας. Αν υπολογίσουμε τις αυξήσεις των απαραίτητων αγαθών και των φαρμάκων που αναγκάζονται να αγοράσουν οι πάσχοντες κ.λπ. οι μειώσεις μισθών και συντάξεων ξεπερνάνε το ποσοστό του 40 με 45%. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό κ. Σαμαρά;;
Σημαίνει πως όσοι έχουν ακόμη ένα πενιχρό εισόδημα, περιορίζονται στην αγορά των εντελώς απαραίτητων αγαθών, με αποτέλεσμα να κλείνουν εκατοντάδες επιχειρήσεις κάθε μήνα, να αυξάνονται οι άνεργοι, άρα να μην εισπράττουν τα ταμεία εισφορές, άρα να μην δύνανται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Έτσι λοιπόν θα ανακάμψει αυτή η χώρα, με αυτή την ακολουθούμενη πολιτική;;
Ξεχάσατε τι λέγατε προεκλογικά κ. Σαμαρά; Ένα μόνο θα αναφέρω.
Ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις, το λέγατε και οι τρεις συγκυβερνώντες σήμερα. Τι πάθατε αμνησία και εσείς, όπως όλοι οι αρχηγοί κομμάτων που τάζουν λαγούς με πετραχήλια πριν τις εκλογές και μετά κάνουν άλλα. Μόνο έναν αρχηγό κόμματος έχω παραδεχθεί, τουλάχιστον στον δικό μου βίο. Τον Γεώργιο Παπανδρέου, εννοείται όχι τον σημερινό ΓΑΠ, (αυτός θα μείνει στην ιστορία σαν ο πρωθυπουργός της ντροπής και της προδοσίας), αλλά τον παππού του και ξέρετε γιατί; Να σας πω λοιπόν γιατί είστε νέος και δεν τον ζήσατε.
Από αυτά που έλεγε προεκλογικά, όταν έγινε κυβέρνηση έκανε τα πολλαπλάσια. Κρίμα να μην του μοιάξει ο γιος του και ο εγγονός του.
Η κάθε πολιτεία κ. Σαμαρά, διά της κυβερνήσεως την οποία εκλέγει ο λαός με δημοκρατικές διαδικασίες, έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους πολίτες της, ένα πολύ καλό σύστημα υγείας και άριστη, όσο είναι δυνατόν παιδεία, αν θέλει να προοδεύσει σαν κράτος και όχι να μείνει στον σκοταδισμό. Πέραν αυτών των δύο βασικότατων αγαθών, πρέπει επίσης να προσφέρει μία τουλάχιστον ανεκτή ποιότητα ζωής στους πολίτες της.
Εδώ στην Ελλάδα με την πολιτική της διαφθοράς και της ανικανότητας των εκάστοτε πολιτικών μας και των πελατειακών τους σχέσεων που ακόμη τις διατηρούν, με πρώτο και καλύτερο εσάς τον ίδιο,  έχουν εκλείψει προ πολλού και τα τρία αυτά γνωρίσματα μιας πολιτισμένης και ευνομούμενης χώρας. Για αυτό λοιπόν μας πήραν χαμπάρι οι καιροφυλακτούντες διεθνείς επίσημοι κλέφτες και θέλουν να μας υποδουλώσουν και εσείς τους κάνετε το χατίρι με την ακολουθούμενη πολιτική.
Σας έχω ξαναγράψει και σας έχω αποκαλέσει, ως τον ακαταλληλότερο πρωθυπουργό και να σας πω γιατί. Ξέρετε από τότε που αναλάβατε το κόμμα της Ν.Δ. πόσες φορές έχετε κάνει κολοτούμπα και έχετε πει διαφορετικά πράγματα κάθε φορά, που έρχονται σε αντίθεση με τα προηγούμενα;; Σε αυτές τις περιπτώσεις δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν και είναι τα εξής:
 Ή ξέρετε την πραγματικότητα και μας οδηγείτε ηθελημένα στην εξαθλίωση και την καταστροφή της χώρας, γιατί έτσι το επιτάσσουν τα έξωθεν συμφέροντα στα οποία δεν έχετε το σθένος και το θάρρος να αντισταθείτε, ή δεν ξέρετε τίποτα και έχετε άγνοια της πραγματικής κατάστασης και πως θα απαλλαγούμε από αυτή την εξαθλίωση. Και στις δύο όμως περιπτώσεις είσαστε απόλυτα υπεύθυνος και δεν κάνετε για ηγέτης μιας χώρας.
Εγώ κ. Σαμαρά αν ήμουνα στην θέση σας με όλη αυτή την κατάσταση που έχετε δημιουργήσει στην χώρα εσείς οι πολιτικοί και επαναλαμβάνω με απόλυτη την συνείδησή σας και ηθελημένα πολλοί από εσάς, μετά και από την επιστολή του πολίτη που ανέφερα πιο πάνω και την οποία θα σας παραθέσω στο τέλος της επιστολής μου για να λάβετε γνώση, επαναλαμβάνω εάν ήμουνα στην θέση σας, το λιγότερο που θα έκανα, επειδή δεν θα είχα το θάρρος να αυτοκτονήσω, θα εξαφανιζόμουν από την πολιτική σκηνή. Έτσι λοιπόν αν το κάνετε και εσείς, αυτό που θα έκανα και εγώ, θα προσφέρετε μια καλή υπηρεσία στον τόπο αν μη τι άλλο. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ
ΠΡΟΣ: τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά Εμμαν. Μπενάκη 34δ 145 61 Κηφισιά 
IOANNIS MENGOS Marthabräustr. 8 82256 Fürstenfeldbruck Deutschland Fürstenfeldbruck 




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 45ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ NEWSIT
"Oνομάζομαι Α.Κ και μαζί με τη σύντροφο μου κατοικούμε στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.Είμαστε και οι δύο άνεργοι επι μακρον, προσωπικά 3 ετη και φέτος στις 20 Σεπτέμβρη θα έχουμε επέτειο ενος έτους διαβίωσης χωρις ηλεκτρικό ρεύμα, μια που η δεη διέκοψε τη παροχή λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Σήμερα δε είναι η επέτειος των 6 ημερών χωρις καθόλου φαγητο,  ουτε καν υποψίας αυτού και βέβαια ειμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ευτυχής που υπάρχω σε μια πραγματικότητα όπου το κάθε χθες ειναι ονειρικό σε σχέση με το σήμερα...και βέβαια ως ενας απο τους πολλούς αδυνατώ πλήρως να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι στη πολιτεία  και απλά αναρωτιέμαι πόσο συνεπής είναι εκείνη απέναντι σε εμένα και τους όμοιους μου.
Αναζητώ μέχρι εξαντλήσεως μια οποιαδήποτε εργασία αλλά  μάταια, ούτε χαραμάδα σε υποψία ανοίγματος...κούφια λόγια και κενού περιεχομένου υποσχέσεις.
Αλλά υπάρχω...γιατι; Ποιος μπορεί  να ζει χωρις τίποτα χωρις καν τα στοιχειώδη, χωρίς την αξιοπρέπεια του, χωρίς την υπερηφάνεια του,  χωρίς όνειρα και μέλλον..;
Πεινάμε κύριε και είναι λέξεις πραγματικές και με περιεχόμενο. Και ζητάμε να μας βοηθήσετε, έμπραχτα όμως και πολύ  άμεσα εαν θέλετε. Δεν είμαι επαίτης ούτε και ζητάω δανεικά, δε βοηθούν,  ούτε μπορώ να τα επιστρέψω. Ζητάω εργασία, οποιαδήποτε εργασία για να σταθώ στα πόδια μου και ίσως και να κάνουμε ονειρα...
Δεν εφτασα 45 ετών  για να σκέφτομαι οτι σύντομα θα αποτελλώ ένα ακόμη νούμερο στις στατιστικές της απώλειας...γιατί βλέπετε είναι προτιμότερη η αυτοχειρία της στιγμής παρά ο καθημερινός θάνατος που βιώνουμε...
Πιστεύω στους ανθρώπους και κάνω έκκλιση βοηθείας,  είμαι σε απόλυτη απόγνωση, σας παρακαλώ. Δε θέλω να πιστέψω οτι μαζί με τη πτώχευση ήρθε και η κώφωση. Εαν μπορείτε και εαν θέ λετε βοηθήστε αλλά με πράξεις, όχι με λόγια σας παρακαλω.
Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγνώμη για την όποια τυχόν ενόχληση προκαλω και την κατανόησή σας διότι η πείνα κα ιη απόγνωση δεν είναι καλοί σύμβουλοι αλλά δυστυχώς είναι οι μόνοι που με συντροφεύουν εδώ και πολύ - πολύ καιρό.
Με απόλυτη ειλικρίνεια Α.Κ.
ΥΓ: Σας παρακαλώ ας μη ξεχνάμε την ανθρωπιά μας,  τη χρειαζόμαστε και ίσως εμείς λίγο περισσότερο από κάποιους άλλους και ίσως κάποιοι άλλοι  περισσότερο από εμάς....".
ΠΗΓΗ.kanapedatos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: