Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Περί ανθρώπινης βλακείας...

"Δεν μπορείς να νικήσεις έναν ηλίθιο.θα σε αναγκάσει να πέσεις στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας"
Η ανθρώπινη βλακεία... είναι απέραντη... Το σημερινό περιστατικό με έναν τέτοιο βλάκα μου έδωσε την αφορμή που έψαχνα!
Τα ανθρώπινα όντα,εκτός από τα άλλα,του ζωικού βασιλείου, έχουν το προνόμιο να επωμισθούν ένα επιπρόσθετο βάρος, μια επιπλέον δόση καθημερινών αντιξοοτήτων, τα οποία προέρχονται από ομάδα ατόμων που ανήκουν στο ίδιο ανθρώπινο γένος.
Είναι μια ανοργάνωτη ομάδα, που δεν αποτελεί τμήμα μιας οργάνωσης, που δεν έχει αρχηγό ούτε πρόεδρο ούτε καταστατικό, αλλά καταφέρνει, παρ΄όλα αυτά, να λειτουργεί σε τέλειο συντονισμό λες και καθοδηγείται από ένα αθέατο χέρι με τέτοιο τρόπο ώστε οι δραστηριότητες του κάθε μέλους να συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση και την επαύξηση της αποτελεσματικότητας της δραστηριότητας όλων των άλλων μελών.
Βασικός στα παραπάνω που κατέθεσα είναι ο εξής συλλογισμός: «πάντα κι αναπόφευκτα ο καθένας από εμάς, υποτιμά τον αριθμό των ηλιθίων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας».
Έτσι λοιπόν οι ηλίθιοι, ανήκουν στη μία από τις δύο κατηγορίες του ανθρώπινου γένους και ενσωματώνονται στην άλλη κατηγορία, δίχως να αναγνωρίζονται –οι περισσότεροι- εκ των προτέρων. Οι κυρίαρχες δυνάμεις του κακού, ωχριούν εμπρός στην αποτελεσματικότητα των ηλιθίων.
Ο πιο επικίνδυνος κι ο πιο ύπουλος εχθρός του ανθρώπινου γένους, είναι αυτός ο απρόβλεπτος καταιγισμός κακών που προέρχονται από τις ανόητες και ανεγκέφαλες πράξεις τους.
Τους άλλους, εννοώ τους έξυπνους, τους αμόρφωτους, τους κακοποιούς, μπορεί κανείς να τους αντιμετωπίσει, μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του, καταστρώνοντας σχέδια ή δίνοντας λύσεις σε επικείμενες επιθέσεις τους.
Πώς όμως μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει εκείνους που δεν καταστρατηγούν, που δεν αναγνωρίζονται εξ αρχής, που δεν πράττουν σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους της συμπεριφοράς ενός έξυπνου ή ενός αμόρφωτου; 
Η Φωτογραφία είναι τυχαία αλλά..σου μοιάζει ρε μπαγάσα!
xenofontas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: