Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Φύτρα Σιταριού μια Θρεπτική "Βόμβα" για τον Οργανισμό!

Περιέχουν ω-6 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για την υγεία.
Όμως, αυτό που τα κάνει να υπερέχουν έναντι άλλων προϊόντων που περιέχουν αυτού του είδους τα λιπαρά είναι ότι τα ω-6 των φύτρων σιταριού μπορούν να διατηρηθούν έως και μία εβδομάδα, ενώ τα ω-6 που περιέχονται σε διάφορα έλαια (π.χ. στο μουρουνόλαδο) είναι ευαίσθητα λιπαρά, οξειδώνονται εύκολα και καταστρέφονται.
• Έχουν τετραπλάσια ποσότητα βιταμίνης B12 σε σχέση με τον καρπό του σιταριού.
• Έχουν 3 με 4 φορές περισσότερες φυτικές ίνες απ' ό,τι το ψωμί ολικής άλεσης.
• Έχει υπολογιστεί ότι με την κατανάλωση 100 γρ. φύτρων σιταριού καλύπτετε περίπου τη μισή από την ημερήσια ανάγκη σας σε μαγνήσιο.
Πώς να τα καταναλώσετε.
Σε ωμές και βραστές σαλάτες, σε κινέζικα φαγητά, σούπες και ριζότο με θαλασσινά.
Mπορεί να προσθεθεί ξύδι και λάδι το καλύτερο ξύδι είναι το μυλόξυδο.Επίσης μπορούμε να βάλουμε μέλι και τριμένους ξηρούς καρπούς γίνονται πιό νόστιμα.
Σύσταση ανά 100 γρ. Θερμίδες: 198 Πρωτεΐνες: 7,5 γρ. Λιπαρά: 1,3 γρ. Yδατάνθρακες: 42,5 γρ. Φυτικές ίνες: 1,1 γρ. Mαγνήσιο: 82 mg Φώσφορο: 200 mg Σελήνιο: 42,5 μg

Δεν υπάρχουν σχόλια: