Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Το δικό τους «μνημόνιο» ετοιμάζουν οι εθελοντικές ομάδες του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες».


Πρωτοβουλίες πολιτών που ξεκίνησαν από το «κίνημα της πατάτας» και δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, προγραμματίζουν πανελλαδική συνάντηση στις 15 Σεπτέμβρη στην Κατερίνη, με στόχο τη δημιουργία δικτύου εθελοντικών ομάδων που θα συνεργάζονται μεταξύ τους.
Το«μνημόνιο συνεργασίας και αλληλεγγύης»  προτάθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση, αφού όλες οι πρωτοβουλίες πολιτών, μετά τη σύντομη διακοπή δράσεων λόγω του καλοκαιριού,  άρχισαν να ετοιμάζονται για τη διανομή των πρώτων γεωργικών προϊόντων και αναζητούν συνεργασίες με άλλες ομάδες σε ολόκληρη τη χώρα.
Η συνάντηση των πρωτοβουλιών «Χωρίς μεσάζοντες» στην Κατερίνη στην Κατερίνη έχει ως στόχο να προσφέρει ένα πεδίο ανταλλαγής ιδεών, όπου ο ένας θα μάθει από τον άλλο, όπου ο καθένας θα σκύψει πάνω από τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον συμπολίτη του και κατ' επέκταση τον ίδιο, μακριά από την οπτική που η επίσημη εξουσία θέλει να προβάλλει.
Παράλληλα, μια τέτοια συνάντηση, θα δημιουργήσει μια αίσθηση ενότητας των πολιτών και θα χτίσει πραγματικούς δεσμούς, διότι μόνο όταν νιώσεις, πως τα προβλήματα του γείτονα, μπορεί αύριο να γίνουν και δικά σου, θα αποφασίσεις να δραστηριοποιηθείς ουσιαστικά.
Οι πολίτες εκτιμούν, ότι αυτή η κινητικότητα είναι δυνατόν -υπό προϋποθέσεις- να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση στους τόπους κατοικίας των εργαζομένων, με την εμφάνιση δικτύων λαϊκής συνεννόησης και συλλογικών μορφών αλληλεγγύης, πρωτόγνωρων για τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.
Οι πολίτες καλούν τους Έλληνες παραγωγούς, τις Ομάδες Παραγωγών, τους Αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συνάντηση και
*Να οργανωθούν κατά περιοχή σε Ομάδες (όσοι εμπορεύονται τα προϊόντα τους μεμονωμένα),  για την αποτελεσματικότερη διάθεση των προϊόντων τους.
*Να διαθέσουν τα προϊόντα τους – με τη βοήθεια των Εθελοντικών Ομάδων – απευθείας στους Ελληνες καταναλωτές, σε προσιτές τιμές, τηρώντας τους νόμους και χωρίς πρόθεση κερδοσκοπίας.
*Να αντισταθούν στους μεσάζοντες καθώς και σε όλους εκείνους που τους εκμεταλλεύονται οικονομικά
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: