Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών «Χωρίς μεσάζοντες» στην Κατερίνη


Όλα είναι έτοιμα στην Κατερίνη για τη φιλοξενία της πρώτης Πανελλαδικής συνάντησης των πρωτοβουλιών «Χωρίς μεσάζοντες», η οποία θα πραγματοποιηθεί την 15η Σεπτεμβρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη».
Ήδη πρωτοβουλίες πολιτών από τις πόλεις Αθήνα, Λάρισα, Βόλο, Κεφαλονιά, Βέροια, Πολύκαστρο, Καβάλα και Κατερίνη έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης το οποίο αποτελείται από δύο ενότητες:
Η πρώτη, πρακτική ενότητα περιλαμβάνει την οργάνωση της διανομής κάτω από πραγματικές συνθήκες, το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης. Στόχος των διοργανωτών είναι να απαντήσουν με πρακτικό τρόπο στο κεντρικό ερώτημα: «Πως θα οργανώσουμε μια τέτοια δράση στην πόλη μας».
Η δεύτερη, θεωρητική ενότητα, αποτελεί το κύριο μέρος της συνάντησης και είναι αφιερωμένη στην «επόμενη ημέρα του κινήματος». Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο «Εκάβη»  και  θα εντάσσονται στις τρεις παρακάτω υποενότητες:
*Οργάνωση Πανελλαδικού Δικτύου «Χωρίς μεσάζοντες»
*Προϊόντα με ετικέτα «Χωρίς μεσάζοντες»
*«Ανταλλαγή» προϊόντων μεταξύ των πρωτοβουλιών
Η πιερική εθελοντική ομάδα δηλώνει έτοιμη να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τους ενεργούς πολίτες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
Με σεβασμό προς το συνάνθρωπο/συμπολίτη, με απλότητα, στοιχειώδη οργάνωση, εργατικότητα και μεράκι, μια φούχτα άνθρωποι, φέρουν σε πέρας εργασίες για τις οποίες κάποιες δημόσιες υπηρεσίες θα χρειαζόταν διευθυντές, υποδιευθυντές, συμβούλους, παρατρεχάμενους και ένα σωρό χρήματα.
Οι πολίτες δείχνουν το δρόμο! Ακολουθήστε τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: