Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Για μια κοινωνία αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης

Μια διαφορετική κοινωνία στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των πολιτών, με αφετηρία την κατάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης παραγωγού και καταναλωτή θέτουν μέσα από τη δραστηριότητά τους, οι εθελοντές που συμμετείχαν στην 1η Πανελλαδική Συνάντηση των Κινημάτων "Χωρίς μεσάζοντες", που έγινε το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας.
Η επόμενη πανελλαδική συνάντηση, πάλι στην Κατερίνη, στις αρχές της Άνοιξης του 2013.
Στη συνάντηση ανταποκρίθηκαν εθελοντικές ομάδες από 23 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, όπου συζήτησαν για το μέλλον των δράσεων που υλοποιούν και αναζήτησαν τρόπους για τον καλύτερο συντονισμό τους. Συγχρόνως, αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους από τις τοπικές τους κοινωνίες και υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας, ένα μνημόνιο των πολιτών, έχοντας ως βασικό στόχο την ίδρυση ενός πανελλαδικού δικτύου πρωτοβουλιών.
Οι εργασίες της συνάντησης έγιναν στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, με τους πολίτες να οργανώνονται περισσότερο, να ενώνουν τις δυνάμεις τους, να ανταλλάσσουν ιδέες για νέες δράσεις και να υλοποιούν δίκτυα λαϊκής συνεννόησης και συλλογικών μορφών αλληλεγγύης, που δεν έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: